Open

2014 Bentley Continental GT V8 Mulliner Glacier White

Specificaties

Bouwjaar

2014

Km. Stand

35.966 Km

BTW Auto

Niet verrekenbaar

Carosserietype

Coupé

Kleur

Glacier White

Interieur

Beluga Black / Linen

Motortype

4.0 liter V8 met 2 turbo’s

Vermogen

508 pk

Topsnelheid

> 300 km/u

Transmissie

Automaat (8)

Brandstof

Benzine

Prijs

€ 95.800,-

Introductie

Brooks Classics presenteert met trots deze bijzonder smaakvol en gedurfd samengestelde Bentley Continental GT V8 Mulliner; Glacier White van buiten in contrast met het bi-colour Beluga Black / Linen vollederen interieur. Daarbovenop beschikt deze ultieme GT over een Mulliner Driving Specification die voor een even sportieve als exclusieve aankleding zorgt. Slechts 2 eigenaren gingen u voor. Logisch, want liefhebbers raken al snel erg gehecht aan pure GT’s zoals deze Continental.

Interesse? Neem contact op

Geschiedenis

Zo revolutionair als de Continental GT was bij zijn introductie, zo vertrouwd is het iconische model inmiddels nu voor Bentley; het model staat zelfs symbool voor de renaissance die het oer-Britse merk doormaakte. De Continental GT biedt een perfecte balans tussen grandeur en ingetogenheid, zoals een stijlvolle coupé van dit formaat hoort te zijn. Hiernaast biedt deze wolf in schaapskleren de prestaties van een sportwagen;  een merk met zo’n (race)historie als Bentley is dat immers ook aan zijn stand verplicht.

Over deze auto

De 21 inch grote Mulliner wielen met het ‘diamond cut’ contrast zijn de ‘icing on the cake’; ze steken prachtig af tegen het cleane Glacier White lakwerk. De omlijsting van de klassieke gevlochten grille, de sierstrips bovenlangs de dorpels, de raamlijsten en randen rondom de lichtunits zijn ‘ouderwets’ mooi verchroomd. Deze details getuigen van goed smaak in een tijd waarin het de is dat alle details al gauw zwart worden gemaakt.

Inmiddels is de Continental GT uitgegroeid tot een hedendaags icoon, met een bijna net zo’n onmiskenbaar silhouet als een Jaguar E-Type of een Ferrari Testarossa; van mijlenver weg al herkenbaar.

Interieur

De buitenkleur mag dan ‘ijzig koud’ zijn, klinisch wordt deze Bentley nergens; open het portier en de grandeur van een échte Bentley cockpit ontvouwt zich voor u. De verhoudingen tussen zwart en wit zijn in de cockpit precies omgekeerd ten opzichte van het exterieur. Het fluweelzachte Beluga Black, contrasteert smaakvol met het in geperforeerd Linen leder, afgewerkt met het voor Mulliner typerende chique diamant motief. Hiernaast zijn alle zwarte delen afgewerkt met lichte contraststiksels, inclusief het stuurwiel en de badges in de hoofdsteunen.

De aluminium pook en dito geperforeerde sportpedalen leggen op hun beurt het accent op het sportieve DNA van deze machtige Bentley.

Opties

Typerend voor Bentley, van oudsher, is het ultieme gevoel van luxe en ‘opulence’. Bij deze in Mulliner Driving Specification uitgevoerde Continental GT blijft het niet bij een gevoel: er ís ook veel luxe aan boord. Maar zoals het een Bentley betaamt; nergens opzichtig of protserig, maar met een understated gevoel van vanzelfsprekendheid zijn alle opties aanwezig.

Performance

De imposante en net zo verslavende 4.0 liter V8 van de Continental zorgt ervoor dat u continu zelf achter het stuur wilt kruipen van deze Gentleman’s Express. Bentley Continental GT Mulliner. De loopcultuur voelt net zo verfijnd als de aankleding van deze edele Brit.

Op het moment dat u alles van de ruim 500 pk sterke krachtcentrale vraagt wordt u geconfronteerd met een ware explosie van kracht, vergelijkbaar met de eerder genoemde vulkaan. Tijdens de acceleratie in 4.8 seconden van 0 naar 100 km/u krijgt het motorblok hulp van 2 turbo’s die er op hun beurt ook weer voor zorgen dat u binnen 16 (15.8) seconden van stilstand de 200 km/u - grens passeert.

In alle stilte en met het grootste gemak bereikt de Continental zijn imposante top van ruim 300 km/u

Exoot, stijlicoon, Gentleman’s Express, Dr. Jeckyll, Mr. Hyde; noem de Bentley Continental hoe u wilt; hij is het allemaal.

De exclusieve Bentley Continental GT V8 Mulliner is nieuw geleverd door Bentley Düsseldorf en daarna door Bentley Leusden naar Nederland gehaald alwaar de auto ook al zijn onderhoud tot nu toe heeft gehad.

Rijden

Ervaren?

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze imposante, oer-Britse, Gentleman’s Express.

Gelieve vantevoren een afspraak te maken met Harm Derks via harm.derks@broekhuis.nl of +31 (0) 30 850 7500