Open

2013 Bentley Continental GT V8 Mulliner

Specificaties

Bouwjaar

2013

Km. Stand

71.787 Km

BTW Auto

Niet verrekenbaar

Carosserietype

Coupé

Kleur

Hallmark Silver

Interieur

Burnt Oak

Motortype

4.0 liter V8 met turbo’s

Vermogen

508 pk

Topsnelheid

> 300 km/u

Transmissie

Automaat (8)

Brandstof

Benzine

Prijs

€ 89.800,-

Introductie

Bentley, het merk dat sinds de eerste wereldoorlog bekend staat om zijn vele deelnames aan de 24-uur van Le Mans. Meerdere keren wist het merk de winst van deze prestigieuze race op zijn naam te schrijven. Voor het eerst won Bentley in 1924, waarna van 1927 tot en met 1930 zelfs ieder jaar de winst werd behaald. Walter Owen Bentley, de oprichter van het merk, had heldere bedoelingen met de deelnames aan de racesport. Iedere keer dat de voorpagina van de krant werd bereikt zorgde het voor publiciteit, een boost van de verkopen en als belangrijkste de vestiging van het merk Bentley.

Interesse? Neem contact op

Geschiedenis

Sportieve auto’s voor op de openbare weg werden ook al vanaf het begin ontwikkeld. De eerste Grand Tourer was de in 1919 ontwikkelde Bentley 3-Litre. De hint naar het metrische stelsel in de typeaanduiding van de auto is een stille hint naar de ambitie van Bentley om een auto te maken die alle continenten kan doorkruisen. Door velen wordt de in 1930 geïntroduceerde 8-Litre gezien als het meesterwerk van WO. De auto was zo krachtig dat de 100 mijlen per uur altijd behaald konden worden, onafhankelijk van de carrosserie die door de eigenaar was gekozen. Voor die tijd een waanzinnige prestatie.

Overname door Rolls Royce

Na de overname in 1931 door Rolls Royce waren er genoeg financiële middelen om het voortbestaan van Bentley te garanderen. De samenwerking met de tot dan toe aartsrivaal van het merk leidde tot verbetering van de kwaliteit en eenvoudigere bediening van de modellen. De laatste Grand Tourer ontwikkeld onder het regime van Rolls Royce was de Continental R, die in 1991 op de markt kwam. De Continental T was hier een nog snelle variant van, dankzij de sterkere motor en kortere wielbasis.

Continental GT

Na de overname door de Volkswagen Group was de zeer vernieuwende Bentley Continental GT de heruitvinding van de Grand Tourer en tevens de wederopstanding van het merk Bentley. De grote coupé werd in eerste voorzien van de magische 6.0 W12, welke ook in andere auto’s van de Volkswagen Group te vinden was. Door velen is deze motor geprezen om zijn fantastische prestaties, waardoor de auto zowel in het grootste comfort als op de hoogste snelheden over de snelweg kon cruisen. Enig nadeel van deze enorme motor is dat de auto er toch wel erg zwaar van werd. Daarom is na de facelift van de Continental GT in 2011 besloten de auto ook uit te gaan voeren met de lichtere 4.0 V8. In 2012 kwam de Continental GT ook daadwerkelijk met de 500pk V8 op de markt.

Over deze auto

Dit specifieke exemplaar is een origineel Duits geleverde (Bentley Hamburg) auto en is met een verfijnde smaak samengesteld. De eerste eigenaar koos voor een chique, gedistingeerde Mulliner Driving Specification, in Hallmark Silver met een exclusief ‘Burnt Oak’ volledig lederen interieur met contrasterende stiksels en bijzondere 21 inch wielen enkel voorbehouden voor ‘Mulliner uitgevoerde’ Continentals. Wat een Bentely tot een Bentley maakt is de afwerking: deze is werkelijk fenomenaal, met de grootste aandacht voor detail, de concurrentie, voor zover daarvan sprake kan zijn, ver achter zich latend.

Het betreft hier een tweede generatie Continental GT, met de fijne 4.0 V8 welke 507 pk levert. Na ongeveer 6500 km is de auto naar Nederland gehaald door Bentley Leusden. De auto heeft een sluitende onderhoudshistorie en staat garant voor nog veel fijne kilometers puur rijplezier!

Rijden

Ervaren?

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze future classic Bentley.

Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Harm Derks. Hij is te bereiken via +31 (0)30 850 7500 Of stuur een e-mail naar harm.derks@broekhuis.nl