Open

2014 Aston Martin Rapide S

Specificaties

Bouwjaar

2014

Km. Stand

73.449 km

BTW Auto

Niet verrekenbaar

Carosserietype

Sport Limousine

Kleur

Onyx Black

Interieur

Obsedian Black

Motortype

6.0 liter atmosferische V12

Vermogen

558 pk

Topsnelheid

> 300 km/u

Transmissie

Automatisch (6)

Brandstof

Benzine

Prijs

€ 109.800,-

Introductie

De Aston Martin Rapide 'historie'

Toen de Aston Martin Rapide Concept in 2006 werd getoond maakte de auto al een overweldigende indruk.
Deze indruk is niet verminderd toen het productiemodel in 2010 op de markt kwam.
Weinig mensen hadden gedacht dat er na de Lagonda ooit nog een vierdeurs Aston Martin zou komen, in het exclusieve en luxe segment waar de populaire Maserati Quattroporte en Porsche Panamera de lakens uitdeelden.
Het idee van Aston Martin was duidelijk: een elegante vierdeurs sportcoupé die ook nog eens een snelheid van ruim 300 kilometer per uur zou moeten kunnen halen met vier passagiers aan boord.
Maar dan wel in luxe, stijl en weelde zoals een Aston Martin betaamt.

Interesse? Neem contact op

Geschiedenis

Voor het modeljaar 2014 werd de gefacelifte en doorontwikkelde versie van de Rapide geïntroduceerd.
Met als type aanduiding “Rapide S”. De externe wijziging is al direct zichtbaar door een krachtiger vormgegeven front waar een nieuwe forsere grille prijkt.
Deze is volledig me tde hand gebouwd uit aluminium. Daarnaast zijn er ook onderhuids tal van verfijningen doorgevoerd.

Ook werd het motorvermogen van de 6.0 liter twaalfcilinderdoor optimalisatie met 82 pk verhoogd en steeg naar liefst 558 pk.
Deze prachtig gelijnde Rapide S werd origineel in Duitsland geleverd door Tamsen GmbH te Hamburg in mei 2014.
Daar heeft deze sportcoupe ook zijn onderhoud mogen ontvangen. Uiteraard is de volledige historie, van onderhoud en eigenaren, van deze auto bekend.
Het onderhoudsboekje is keurig afgestempeld en uiteraard bij de auto aanwezig.

Over deze auto

Deze Rapide S is uitgevoerd in Onyx Black metallic, de diepte van deze kleur met een weergaloze glans versterken de gladde contouren van de carrosserie.
De combinatie van het Obsidian zwarte lederen interieur geeft het deze Aston Martin een krachtige en mysterieuze uitstraling. Het interieur ademt pure luxe en weelde uit, geheel in overeenstemming met derijke traditie van een Grand Turismo.
De prachtige sportstoelen, dorpels,deurpanelen en middenconsole, kortom overal waar het oog reikt is het interieur afgewerkt met prachtig gestikt nappaleder.
Tezamen met het subtiele gebruik van hoogglans pianolak panelen in de portieren en middenconsole vormt het een resultaat, dat slechts gerealiseerd kan worden door handwerk van vakmensen met jarenlange ervaring.

In elk geborduurd Aston Martin -logo in de hoofdsteunen zitten meer dan vijfduizend steken, het geeft de zorg aan met welke perfectie de afwerking van de auto wordt gecreëerd. De voorste sportzetels zijn volledig elektrisch instelbaar en voorzien van geheugenstand. Zowel de voor- als achter zetels zijn elektrisch te ventileren en te verwarmen. De hemelbekleding, zonnekleppen en raamstijlen zijn met het fijnste soort Alcantara bekleed. Het Bang & Olufsen audiosysteem is voorzien van 12 speakers, waaronder twee motorgestuurde akoestische speakers welke uit het dashboard omhoog komen. Het systeem bezit ook een subwoofer en heeft een vermogen van 1.000 Watt. De achterpassagiers hebben ieder een monitor tot hun beschikking welke in de rugleuning van elke voorstoel is geïntegreerd. De algehele conditie van auto, zoals de carrosserie, de techniek alsmede het interieur, is werkelijk onberispelijk.

Rijden

De Aston Martin Rapide S is een auto die een waanzinnig eindruk achterlaat. Dit door Brooks Classics aangeboden exemplaar maakt nog net zo veel indruk als toen hij nieuw was. Door de conditie waarin hij verkeert za lhij altijd uniek en waardevast blijven.

Uiteraard mocht geen enkel klassiek designelement van Aston Martin verloren gaan bij de Rapide. De beeldschone lijnen van de veelgeprezen DB9 en Vanquish zijn dan ook duidelijk aanwezig. De motor is hetzelfde gebleven als in de andere modellen van Aston Martin. Een geweldige atmosferische  6.0 liter V12 die zijdezacht loopt, maar ophet moment dat het gaspedaal wordt ingetrapt met een brul tot leven komt en voor een brute krachtexplosie zorgt.

Ervaren?

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze indrukwekkende Aston Martin. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Harm Derks.
Hij is te bereiken via +31 (0) 30 850 7500 Of stuur een e-mail naar harm.derks@broekhuis.nl

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit.
Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via +31 (0) 30 850 7500 / harm.derks@broekhuis.nl