Open

1952 Land Rover Series 1 80-inch

Specificaties

Bouwjaar

1952

Km. Stand

85.973 km

BTW Auto

Niet verrekenbaar

Carosserietype

Terreinwagen

Kleur

Deep Bronze Green

Interieur

Dark Green

Motortype

1997 cc viercilinder

Vermogen

52 pk

Topsnelheid

-

Transmissie

Handgeschakeld (4) met overdrive

Brandstof

Benzine

Prijs

€ 74.800,-

Introductie

De Land Rover Series 1 80-inch is een belangrijk voertuig in de geschiedenis van Land Rover. Het was de eerste in massa geproduceerde civiele auto met vierwielaandrijving van de Britse autofabrikant. De Series 1 80-inch werd geïntroduceerd in 1948 en bleef in productie tot 1958. Dit iconische Land Rover-model was ontworpen om veelzijdig te zijn en verschillende terreinen aan te kunnen. Hij had een robuust chassis en een lichtgewicht aluminium carrosserie, waardoor hij geschikt was voor zowel on-road- als off-roadavonturen. De 80-inch in zijn naam verwijst naar de lengte van de wielbasis, die 80 inch of ongeveer 2 meter meet.

Interesse? Neem contact op

Geschiedenis

In augustus 1951 kwam het 1952-model op de markt. De belangrijkste wijzigingen van dit model zijn de aangepaste grille die veranderd werd in het “T-shape” model, de omgekeerde T. Daarnaast werd de motor opgeboord tot 1997cc met 52pk, ook kregen de deuren deurklinken aan de buitenkant, waren de spatborden nu uit één geheel gelast i.p.v. uit twee geschroefde delen. Dit model bleef tot juli 1953 in productie.

Tijdens de productie onderging de Land Rover Series 1 80-inch verschillende verbeteringen en updates. Deze omvatten verbeteringen aan onder andere de motor, remmen en ophanging. Na verloop van tijd kreeg hij een reputatie voor zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, waardoor hij populair werd bij boeren, ontdekkingsreizigers, outdoorliefhebbers en zelfs The Queen.

De Land Rover Series 1 80-inch neemt een speciale plaats in de autogeschiedenis in als één van de eerste modellen die de basis legden voor het succes van Land Rover. Zijn robuuste ontwerp en off-road capaciteiten vormden de basis voor de toekomstige Land Rover modellen, die nog steeds bekend staan om hun off-road capaciteiten en luxe voorzieningen.

Over deze auto

Deze Series One is volledig herbouwd, zowel demotor, aandrijflijn, chassis als carrosserie, volgens de originelespecificaties.  

Echter is er na restauratie nauwelijks tot niet meegereden en staat dit bijzondere Britse Icoon klaar voor de volgende liefhebber. 

Rijden

Ervaren?

Wijnodigen u van harte uit om nader kennis te maken met dit oer-Britse icoon.

Gelievevantevoren een afspraak te maken met Harm Derks via harm.derks@broekhuis.nl of+31 (0) 30 850 7500