Taxatie & Assurantie

Een taxatierapport dient om de waarde van uw auto vast te leggen. Het vormt een erkenning van merk, type, uitvoering, bouwjaar en andere bijzonderheden die liefhebbers relevant achten. Maar het zegt ook iets over de conditie, eventueel verbeterd door uitgevoerde investeringen. Een taxatierapport is van belang voor diverse doeleinden.

De zorg & aandacht die uw klassieker verdient

Historie

De historie van een oldtimer of youngtimer behoort tot één van de belangrijkste aankoopredenen voor onze klanten. Wij gaan daarom uiterst zorgvuldig te werk bij het onderzoek naar de geschiedenis van een klassieker; het verhaal achter de auto is immers wat iedere specifieke klassieker uniek maakt. Ongeacht het design, de techniek, de leeftijd en hoeveel er in het verleden van zijn gebouwd.

Taxatie

Naast de historiek heeft ook de conditie een aanzienlijk aandeel in de waarde van een klassieke auto. Onze specialisten weten op detail nauwkeurig te omschrijven wat de exacte staat is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u overstag gaat.

Ervaren taxateurs beoordelen ieder meesterwerk even uitvoerig als accuraat. Daarbij wordt op zaken gelet als de originaliteit, de actuele conditie – zowel optisch als technisch, alsmede het onderhoud en de aantoonbare historie daarvan.

Alle bevindingen worden naar eer en geweten op papier vastgelegd middels een uitgebreid taxatierapport: een document dat vanaf dat moment onlosmakelijk is verbonden met de specifieke auto. En te allen tijde door geïnteresseerden kan worden opgevraagd en erop na kan worden geslagen.

Waardebepaling, advies & consignatieverkoop

Brooks Classics biedt exclusief de mogelijkheid aan om een dergelijk rapport te laten opmaken voor iedereen die in het bezit is van een of meerdere klassiekers. Advies over eventuele reparatie- en restauratiewerkzaamheden zijn daarbij inbegrepen. Evenals een goed onderbouwde waardebepaling. Consignatieverkoop behoort bovendien tot de mogelijkheden. Voor meer informatie en prijzen kunt u terecht bij ons Sales team.

 

 

X