Open

2018 Mercedes-Benz G-Klasse 350d Professional (W463)

Specificaties

Bouwjaar

2018

Km. Stand

34509

BTW Auto

Niet verrekenbaar

Carosserietype

Terreinwagen

Kleur

China Blue

Interieur

Zwart / grijs geruit

Motortype

3.0 liter 6 cilinder

Vermogen

249 pk / 600 Nm

Topsnelheid

192 km/u

Transmissie

Automatisch (7 versnellingen)

Brandstof

Diesel

Prijs

€ 174.800,-

Introductie

‘De Laatste der Mohikanen’

 

Stap in de wereld van avontuur en onverzettelijkheid met de Mercedes G-Klasse Professional, een sterk gelimiteerd eerbetoon (slechts 463 exemplaren gebouwd, verdeeld over 3 varianten) aan zijn oorsprong als de ultieme terreinwagen. 

Deze auto betekent het einde van een tijdperk waarin de Mercedes-Benz, net als ‘De Laatste der Mohikanen’,  de wildernis trotseert met vastberadenheid en kracht; deze beperkte editie van de G-Klasse belichaamt de ware geest van avontuur in de vorm van pure functionaliteit gecombineerd met sobere luxe.

Interesse? Neem contact op

Geschiedenis

De G-Klasse Professional, voorheen het domein van defensie en hulporganisaties, opent nu zijn deuren voor een select gezelschap, waarbij de klassieke en robuuste elementen van het ontwerp behouden blijven. Zijn onwrikbare starre assen en verstevigde ladderchassis maken hem klaar voor elke uitdaging die de natuur te bieden heeft.

Onder de motorkap huist een vernieuwde zescilinder dieselmotor met een ongeëvenaard koppel van 600 Nm en een vermogen van 249 pk, waarbij de krachtige prestaties worden gecombineerd met indrukwekkende terreincapaciteiten. Met een bodemvrijheid van 22,1 cm en hellinghoeken die de grenzen van het mogelijke tarten en een doorwaaddiepte van 66 cm domineert de G-Klasse elk terrein met moeiteloze vastberadenheid.

Over deze auto

De Limited Edition van de G-Klasse 350d, geïnspireerd door de majestueuze Schöckl-berg, straalt exclusiviteit uit met zijn China Blue lak en robuuste exterieurdetails. Een stalen voorbumper, spatlappen en een Professional Offroad-pakket, inclusief professionele lier, een indrukwekkende imperiaal, ‘light bar’ en ontzagwekkende ‘Beadlock wheels’ met All-Terrain banden versterken zijn stoere uitstraling en bereidheid om het onbekende tegemoet te treden.

Wat deze Limited Edition nog specialer maakt, is zijn eenvoudige interieur, verstoken van luxe, zoals houtdecoraties en elektrische ramen. Praktische functies, zoals een afvoer inde kofferbak voor eenvoudige reiniging met een hogedrukspuit, benadrukken het doelgerichte karakter van deze terreinauto. Binnenin wordt de erfenis van de G-Klasse gevierd met stoffen stoelen met klassiek ruitmotief, subtiel verwijzend naar zijn legendarische voorgangers. Met een verwarmde voorruit, laadbescherming en een standkachel, gaat comfort hand in hand met robuustheid, waardoor elke reis bijna als vanzelfsprekend een onvergetelijk avontuur wordt.

Rijden

Met slechts 463 gebouwde exemplaren, refererend aan de interne codering W463, markeert deze Limited Edition niet alleen het einde van een tijdperk, maar ook een eerbetoon aan de onverschrokken geest van de G-Klasse. Dus, als je klaar bent om de wildernis te trotseren, stap dan in deze G-Klasse Professional en laat je meevoeren naar ongekende avonturen, geïnspireerd door de tijdloze saga van ‘De Laatste der Mohikanen’...

Ervaren?