Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1967
Km. Stand 40.479 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype P130 Coupé
Kleur California White
Interieur Black
Motortype 1.8 liter, 4 cilinder
Vermogen 130 PK / 96 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1967 VOLVO AMAZON 123 GT

  • Originele 123 GT uitvoering
  • Omgebouwd naar volledige rally specificaties
  • Perfecte rally/race auto
  • Technisch en optisch in uitstekende conditie

Elk klassiekerbedrijf heeft ook een blikvanger nodig. Dat was voor langere tijd deze Volvo Amazon. Na al het werk wat in deze auto is gaan zitten om hem in de fantastische voor rally’s geprepareerde staat te krijgen waarin hij nu is mag de Volvo Amazon het Brooks Classics gezelschap gaan verlaten. De Amazon is klaar om na al het plezier dat hij ons wist te geven een nieuwe eigenaar blij te maken. Want in deze auto rijden zonder blij te worden is niet mogelijk.

Deze Volvo Amazon is een originele 123 GT uitvoering, welke alleen als 2-deurs coupé (P130) zijn geleverd. Het leuke aan de 123 GT uitvoering is dat deze de sterke B18B motor heeft, welke standaard al 115 pk vermogen levert. Maar bij deze Amazon is niet alles meer standaard. Er zijn kosten noch moeite gespaard om de auto om te toveren tot een volledig voor race en rally geprepareerd exemplaar. Zo is het motorvermogen getuned naar 130 pk en  is er een mechanisch sperdifferentieel geplaatst. De beleving en het geluid die de motor nu geeft is niet in woorden te beschrijven. De potentie van het blok is meteen te merken wanneer hij met een hoop geluid tot leven komt.

Ook de demping van de auto is aangepast met nieuwe Bilstein dempers, welke het sportieve rijgedrag meer dan goed doen. Dankzij de uitstekende kuipstoelen en het racestuur is het gevoel van de bestuurder met de auto en de ondergrond optimaal. De sportieve beleving wordt nog eens benadrukt door de rolkooi die geplaatst, iets wat om veiligheidsredenen uiteraard niet mag ontbreken in een rally auto als deze.

De auto is helemaal gereed om de weg op te gaan. Uiteraard zijn alle modificaties niet ten koste gegaan van de rijwaardigheid van deze auto en mag er gewoon over de weg gereden worden. De herstelwerkzaamheden en modificaties hebben deze Volvo Amazon in een uitstekende optische en technische conditie gebracht. Het leuke is dat veel van de originele 123 GT details gebleven zijn, waardoor de herkenbaarheid van dit inmiddels iconische model behouden is gebleven.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X