Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1977
Km. Stand 80.214 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Sedan
Kleur Steel Blue metallic
Interieur Bruin leder
Motortype PRV 2,7 liter V6
Vermogen 136 PK /  100 KW
Transmissie 4 versnellingen manueel
Brandstof Benzine

1977 VOLVO 264GL

• Betrouwbare V6 motor
• ‘Golde’ fabrieks schuifdak
• GL uitvoering met luxe lederen bekleding

De Volvo zescilinder serie 260

De Volvo 264 werd in de herfst van 1974 geïntroduceerd als opvolger van de 164. De meest in het oog springende verandering is zijn moderner vormgegeven front. Maar onderhuids kreeg de grote Volvo ook een volledig nieuwe motor mee, de zes cilinder lijnmotor werd vervangen door een gloednieuwe V6 met een cilinderinhoud van 2,7 liter. Deze volledig uit aluminium vervaardigde motor was in samenwerking met Peugeot en Renault ontwikkeld en werd bekend als de PRV-motor. De 260 serie was destijds het paradepaardje van Volvo en moest min of meer concurreren met Mercedes. Ten opzichte van de viercilinder modellen uit de Volvo stal, de 240 serie, was de 260 serie aanzienlijk duurder, waardoor dit model een zeldzame verschijning is gebleven.

Over deze Volvo 264GL
De toevoeging GL staat voor Grand Luxe, deze luxueuzere uitvoering is voorzien van vele extra’s zoals getint glas, chroomafwerking wiellijsten, chromen wielsierringen, lederen bekleding, metallic lak, ‘Golde’ schuifdak, koplampwissers en een toerenteller.
Deze staalblauwe 264GL is in 1977 gebouwd in Gent, België, waar Volvo een assemblage fabriek had. De auto is destijds aan de eerste Belgische eigenaar afgeleverd die hem 26 jaar in bezit heeft gehad. In 2006 heeft een Nederlandse Volvo liefhebber de auto gekocht en naar Nederland gehaald, hij die heeft de auto nog vele jaren in bezit gehad. Gelet op de afgelezen kilometerstand van 80.000 km is deze luxe sedan maar weinig gebruikt. De Volvo verkeert in een zeer originele nette staat, dankzij de vorige bezitters die hem altijd goed hebben onderhouden.

Zoekt u een klassieker die zowel veilig, comfortabel en betrouwbaar moet zijn, dan heeft u hem hierbij gevonden.
Deze robuuste Zweed biedt naast zijn soepele zescilinder motor ook verrassend veel binnenruimte en een grote kofferbak, wat hem zeer praktisch maakt. Kortom een comfortabele, klasse auto die uitermate geschikt is om dagelijks en gedurende alle jaargetijden ingezet te worden.

Is uw interesse gewekt, dan nodigen wij graag uit om nader kennis te maken met deze Volvo. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Mang Yuan via harm.derks@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl of neem contact op met harm.derks@broekhuis.nl voor meer informatie.

Bekijk andere klassieke auto’s

X