Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1958
Km. Stand 65.000 km
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Dark Navy
Interieur New Tan leather
Motortype  1.991 cc, 4 cilinder 
Vermogen 100 pk/ 75,0 kW
Transmissie Handgeschakeld 4 + Overdrive
Brandstof Benzine

1958 Triumph TR3A – Overdrive

  • Volledig body off gerestaureerd
  • Motor gereviseerd
  • Technisch en optisch in uitstekende conditie
  • Vlamverzinkte chassis
  • Prachtige detail afwerking met vele extra’s

De Triumph TR3 story

De Triumph TR3 is een Britse sportwagen die tussen 1955 en 1962 werd geproduceerd door de Standard-Triumph Motor Company uit Coventry, Engeland. De TR3 is een traditionele roadster en was de opvolger van de TR2, met meer motorvermogen en verbeterde remmen. De ‘sidescreen’ TR, zo genoemd naar de toepassing van verwijderbare zijramen van plexiglas, was een verkoop- en autosportsucces. In 1956 werden de voorremmen veranderd van trommelremmen naar schijven, een primeur voor een Britse serieproductieauto. De Triumph werd ingezet in races, heuvelbeklimmingen en rally’s in heel Europa en Noord-Amerika, met verschillende regelrechte overwinningen, team- en klasseoverwinningen op zijn naam.  Van de TR3 werd er in 1957 ook een zo genoemde “Upgraded Version” uitgebracht, de “TR3A”.

Over deze Triumph TR3A

Zoals bovenstaande epistel aangeeft heeft deze TR3A al talloze verbeteringen van fabriek uit, zoals de schijfremmen vooraan. Deze Triumph hebben wij rechtstreeks van de vorige Duitse eigenaar overgenomen. Deze man heeft in 1994 de auto als restauratie object aangekocht, als gediplomeerd carrosseriebouwer heeft hij de TR3A op een zeer vakkundig wijze gerestaureerd en naar een top resultaat gebracht. Het chassis is volledig kaal gemaakt en geheel vlamverzinkt, alle plaatwerkdelen zijn opnieuw opgebouwd en er is geen spoor van oxydatie te bekennen. Ook het interieur en motorruimte is met liefde en vakmanschap afgewerkt, wat valt af te lezen aan zelfs de kleinste details. De prachtige lederen bekleding straalt gewoon, zowel van kleur als de afwerking. De TR3A is vooral een rijders auto en daarom is er veel aandacht besteed aan de aandrijving en besturing. Zo is de originele stuurinrichting vervangen door een tandheugel besturing, wat een fantastisch direct stuurgevoel geeft. Omdat de auto in Duitsland heeft gereden zijn alle technische verfijningen uiteraard ook door de TÜV in de voertuigpapieren opgenomen en dus veilig! Het motorvermogen is verhoogd door toepassing van een RVS uitlaatspruitstuk met minder weerstand. Door al deze zaken staat er nu een echte fijne roadster klaar, compact, goede stuureigenschappen, krachtige remmen en voldoende pit uit de twee liter krachtbron. Zaken als een topkwaliteit Mohair persenning, portierinserts, tonneau-cover en cabrioletkap ronden het geheel af. Daarnaast zijn er nog tientallen details, teveel om ze hier allemaal te benoemen, kom langs en ervaar het zelf.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze bijzondere Triumph TR3A. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Mang Yuan. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar harm.derks@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl* (nederlands)

Weitere klassische Fahrzeuge

X