Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1995
Km. Stand 108.595 mls
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype SUV
Kleur Avalon Blue
Interieur Light Stone
Motortype 4.2 liter, V8
Vermogen 203 PK / 149 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

1995 RANGE ROVER 4.2 V8 VOGUE LSE

  • Zowel optisch als technisch in een zeer goede staat
  • Recent groot onderhoud gehad
  • Zeldzame Vogue LSE uitvoering
  • Een van de laatste Range Rovers van deze generatie

De Range Rover

De Range Rover is een klassiek concept, uniek in elk opzicht. Hij heeft een grote groep liefhebbers om zich weten te verzamelen die massaal weer in iedere nieuwe generatie stapten. Een luxe auto met buitengewone capaciteiten, een ruimtewagen met de beste terreinkwaliteiten, die samen met de bestuurder ieder avontuur aan kan. Het stoere doch chique uiterlijk doet het luxe innerlijk niets tekort. Vanaf het begin af aan staat de Range Rover al bekend om zijn luxe afwerking en rijke uitrusting, iets wat tot dan toe nog door geen enkel merk geleverd werd. Of je nu op de snelweg naar een zakelijke afspraak rijdt of dat je plezier hebt in het rijden naar plekken waar anderen niet kunnen komen, de Range Rover doet alles tot in de perfectie.

Zoals Land Rover zelf omschreef: ‘Luxury need not to stop where adventure begins.’

Sinds zijn onthulling is de Range Rover door de jaren heen geëvolueerd. In kleine stapjes is de auto verandert tot wat hij nu is. Het eerste prototype van de Range Rover droeg de naam Velar. Afgeleid van het Italiaanse Velare wat ‘verscholen’ en ‘onontdekt’ betekent. Pas in 1970 ging de eerste Range Rover officieel in productie. Een driedeurs SUV met de beste capaciteiten in het terrein en de luxe van een limousine. Deze combinatie van luxe en capaciteiten kreeg nogal wat kritiek van de pers. Inmiddels blijkt wel uit het jarenlange succes van de auto dat deze kritiek onterecht was. Pas vanaf 1981 kwam er ook een vijfdeurs variant in het gamma, die veel praktischer was voor de inzittenden achterin. De huidige Range Rover heeft nog steeds dezelfde uiterlijke kenmerken als de allereerste. Het succesvolle concept sprak steeds meer mensen aan, reden te meer om dit concept nooit te wijzigen.

Over dit specifieke exemplaar

Deze unieke Range Rover is een van de allerlaatsten van de eerste generatie. In 1995 reed deze in koninklijke kleuren Avalon Blue en Light Stone uitgevoerde Range Rover uit de poorten van de fabriek. En dan is deze auto ook nog eens uitgevoerd als LSE, wat hem uiterst zeldzaam maakt. Er zijn slechts een paar honderd stuks in deze uitvoering gemaakt. Over een bijzondere en unieke auto praten we dus zeker.

De Range Rover verkeert in een prachtige staat. Zowel exterieur als interieur zijn altijd goed verzorgd. De auto heeft in april 2019 groot onderhoud gehad en is nu weer klaar voor vele fijne kilometers waarbij de inzittenden niets tekort komen. De behaaglijke zetels en de enorme beenruimte voor de inzittenden achterin bieden het grootste comfort. Sinds 2014 is deze auto in Nederland en in het bezit van één eigenaar. De auto is altijd bij hetzelfde adres in onderhoud gebleven en dit is dan ook goed gedocumenteerd. Kortom, een auto om zo in te stappen en in alle comfort vele kilometers te maken.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze unieke en majestueuze Range Rover Vogue LSE. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X