Prijs € 99.800,-
Bouwjaar 1997
Km. Stand 41.845 mls
BTW Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Arena Red
Interieur  Cashmere
Motortype 3.6 liter, 6-cilinder boxer
Vermogen 286 PK / 210 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1997 PORSCHE 911 CARRERA 4S 993

  • Sportieve en krachtige ‘4S’ uitvoering
  • Zowel optisch als technisch in zeer goede staat
  • Origineel in de Verenigde Staten geleverd
  • Fantastische kleurcombinatie Arena Red / Cashmere

Een rijke historie

Inmiddels is de 911 tot een legende verheven. In 1963 lanceerde Porsche deze sportwagen die, zoals zou blijken, tijdloos is. Er zijn talloze evoluties en revoluties van het model geweest. De historie van dit model begint in de jaren 30, wanneer Ferdinand Porsche de eerste schetsen tekent van een NSU sportwagen met 4-cilinder boxermotor achterin. Dit concept, met de motor achterin, is de basis van de eerste 911. Maar voor de 911 geïntroduceerd werd kwam Porsche in 1947 op de markt met de 356, een tweezits sportwagen met centraal geplaatste motor.

In 1959 werd de beslissing genomen een opvolger te maken voor de 356. De kleinzoon van Ferdinand Porsche heeft uiteindelijk het ontwerp getekend voor deze nieuwe sportwagen. Dit resulteerde in het 754 T7 Prototype, een 2+2 die al enkele kenmerken van de latere 901 had. Dit prototype werd afgewezen en het uiteindelijke productiemodel werd de reeds genoemde tweezits 901. Hiermee was de basis gelegd van de legendarische 911 die tot op heden nog altijd even iconisch is. Het was Peugeot die er uiteindelijk voor zorgde dat de naam 901 ook daadwerkelijk werd omgedoopt tot 911. Peugeot maakte namelijk bezwaar naar de typeaanduiding met een nul in het midden, aangezien alle Peugeot modellen dit hadden.

In 1963 kwam dus de eerste 911 op de markt. Onder de motorkap, aan de achterzijde van de auto, zat een 6-cilinder boxermotor met bovenliggende nokkenas en een inhoud van 2 liter. Er werd echter al gelijk vanaf het begin rekening gehouden met een toename van de cilinderinhoud, naar 2,7 liter. De 911 was na de introductie een groot succes. Vooral de rijeigenschappen van de auto zorgden voor een glimlach op het gezicht van iedere bestuurder. De wendbaarheid in combinatie met de goede prestaties zorgen voor enorm veel rijplezier, vanaf het eerste model tot aan de huidige.

Dit specifieke exemplaar

De door Brooks aangeboden 911 is van de 993 generatie, die van 1993 tot aan 1998 op de markt was. De ronde zijvleugels, ellipsoïde koplampen, harmonisch geïntegreerde bumpers en uitklapbare spoiler op de motorkap waren nieuw en karakteristiek bij deze generatie 911. Onder de motorkap zit een gemoderniseerde versie van de bekende 3.6 luchtgekoelde boxermotor. In dit geval is deze motor goed voor een vermogen van 286pk. Genoeg om de auto tot onvoorstelbare prestaties in staat te brengen. Met name de wegligging is van voor die tijd ongeëvenaarde klasse. De bestuurder kan het uiterste van de 911 vragen. Vooral op de meeste bochtige wegen is de auto in zijn element. Een rit door de Duitse Eifel is dan ook een genot in deze auto.

Dit specifieke exemplaar is een ‘4S’ uitvoering. Hierin staat de ‘4’ voor vierwielaandrijving en de ‘S’ voor de extra sterke motor. In combinatie met de handgeschakelde transmissie ademt deze auto sportiviteit. Een glimp van deze 911 nodigt al uit tot een sportief ritje. Zeker door de vierwielaandrijving heeft de auto enorm veel grip in alle bochten. De korte versnellingspook glijdt soepel door alle versnelling terwijl de boxermotor heerlijk brult op de achtergrond.

Origineel is deze 911 geleverd in de plaats Greenboro, in de Amerikaanse staat Ontario. Daar is de auto vervolgens altijd dealeronderhouden. In 2017 heeft de auto de oversteek naar Nederland gemaakt. Na ook in Nederland de nodige miles gereden te hebben en goed onderhouden te zijn, is de auto in het historische gezelschap van Brooks Classics terechtgekomen. De fantastische kleurcombinatie van Arena Red metallic met het Cashmere interieur maakt van deze 911 een waanzinnige verschijning. De auto verkeert in een zeer goede staat en uiteraard is er uitgebreide documentatie over de historie aanwezig. De 993 is misschien wel de leukste generatie van de legende die alsmaar voort blijft duren.

Fabrieksopties

Arena Red Metallic
Cashmere/Black-Partial Leather
Porsche Floor Mats-Cashmere
AM/FM Radio Casette Player
Digital Sound Package With 490 P39
Stainless Steel Exhaust Pipes X54
Head Restraint W/Porsche Crest Z53
Motor Sound Package 159
Rear Window Wiper 425
Full Power Seat-Left
Wheel Caps W/Colored Crest XD4
Infra Red Security System
Remote “CD” Changer (6 Disc) 692

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze fantastisch rijdende en beeldschone Porsche 911. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / gjtax@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X