Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1975
Km. Stand 49.040 mls
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Targa
Kleur Schwarz
Interieur Schottenkaro hellrot
Motortype 2.0 liter, 4-cilinder
Vermogen 94 PK / 69 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1975 PORSCHE 914 2.0

• Vanaf 1975 tot 2016 in bezit van eerste eigenaar
• Unieke staat, zowel technisch als optisch, de mooiste die er te vinden is
• Uitgebreide en zeer complete documentatie aanwezig
• Origineel in de Verenigde Staten geleverd, sinds 2016 in Nederland

Over de Porsche 914

Ook wel bekend als de “VW Porsche”, deze tweezitter met middenmotor. Een samenwerking tussen Porsche en Volkswagen leidde in 1969 tot de introductie van dit nieuwe instapmodel voor Porsche, de 914. De ontwerpers zochten naar een sportwagen met een aantal exclusieve eigenschappen, die een lagere instapprijs zou hebben dan de 911. En exclusief is deze auto zeker.

Opmerkelijk is bijvoorbeeld de royale binnenruimte. Deze wordt veroorzaakt door het bijzondere design met de buitengewoon lange wielbasis in verhouding tot de totale wagenlengte. Nog meer ruimte wordt gecreëerd door het targa-dak van glasvezelversterkt kunststof, dat binnen no-time opgeborgen kan worden in de kofferbak waardoor de bestuurder extra van de buitenlucht kan genieten. En met het dak opgeborgen kan er bovendien ook nog meer genoten worden van het karakteristieke geluid van de 4-cilinder middenmotor die direct achter de stoelen is geplaatst.

De 914 werd geïntroduceerd met de 1.7 4-cilinder boxermotor van Volkswagen. Deze motor werd later opgevolgd door de 2.0 boxermotor, wat een sterk verbeterde doorontwikkeling was van de 1.7. Vooral de toename van het vermogen van 80 naar 96 pk was zeer aangenaam en kwam het sportieve karakter van de auto zeker ten goede. Zoals een boxermotor betaamt klinkt er een zeer plezierig geluid uit de uitlaat wat er ook voor zorgt dat de auto van veraf al duidelijk te herkennen is. Met veel plezier knort hij erop los en nodigt hij de bestuurder uit tot extra gas geven.

Over deze specifieke auto

Deze Porsche 914 heeft de betere 2.0 boxermotor onder de kap liggen. Origineel is deze auto geleverd in Grand Rapids in de Verenigde Staten. De Geburtsurkunde die bij deze levering is uitgegeven is nog in de uiterst complete documentatie aanwezig. Toen de vorige eigenaar de unieke 914 in een klein dorpje in de VS tegenkwam was hij spontaan verliefd op het leuke voorkomen van de auto. De auto is van 1975 tot 2016 in bezit geweest van de eerste eigenaar. In 2016 is de auto uiteindelijk naar Nederland gehaald. Alle documentatie van de export en foto’s van toen de auto gevonden werd zijn aanwezig.

Mooier dan deze zijn ze niet te vinden. De unieke staat van deze Porsche 914 maakt dat de auto tot een zeer select gezelschap behoort. Porsche Centrum Leusden heeft niet bezuinigd op het tot in de perfectie klaarmaken van de auto. Ook hier zijn alle facturen nog van aanwezig. Uit het uitgebreide taxatierapport komt dit ook duidelijk naar voren. Zowel technisch als optisch is de auto in perfecte staat. De Schwartz lak in combinatie met de Porsche letters op de zijkant staat het model heel goed. De ruitjesbekleding in de kleur Schottenkaro hellrot geeft een een perfect contrast met de zwarte lak. En ook het interieur spreekt wederom boekdelen voor de overige staat van de auto. Een uniek exemplaar.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze buitengewoon fraaie Porsche 914. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Geert-Jan Tax via gjtax@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / gjtax@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X