Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1994
Km. Stand 25.400 km
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Connaught Green
Interieur Black leather
Motortype 1.796 cc, 4 cilinder 
Vermogen 127 pk./ 93 kW
Transmissie Handgeschakeld 5 speed
Brandstof Benzine

1994 MORGAN 4/ 4

  • Zeer lage kilometerstand
  • Origineel Nederland geleverde auto
  • Technisch en optisch in zeer goede conditie
  • Originele Ford Zetec 1,8 liter motor met injectie en 16 kleppen

Morgan is een van die merken waarbij de historie altijd maar voort blijven leven. Sinds 1936 zijn de verschillende modellen van Morgan maar in een zeer kleine mate veranderd. Niet alleen het klassieke design bleef behouden. Ook de klassieke technieken die gebruikt zijn bij de constructie van de Morgan zijn door de jaren heen nauwelijks veranderd. Het ouderwetse karakter van het bijzondere Britse merk is uiteindelijk een handelsmerk geworden. Er is dan ook geen andere auto die dezelfde rijbeleving en aantrekkingskracht heeft als een Morgan. Een grote groep liefhebbers die het ouderwetse concept juist enorm wisten te waarderen heeft er dan ook voor gezorgd dat het merk in tegenstelling tot andere kleine Britse sportauto fabrikanten goed wist te overleven.

De 4/4 is een model dat al sinds 1936 in het gamma is. Door de jaren heen is het uiterlijk van het model nooit veranderd. Motorisch heeft er wel een modernisering plaatsgevonden, welke vooral noodzakelijk was om aan de nieuwste emissie-eisen te voldoen. Ook om iets meer veiligheid aan de inzittenden te geven zijn er kleine wijzigingen aangebracht. Vanaf april 1993 kreeg de 4/4 een Ford Zetec motor met 16 kleppen die dankzij zijn grotere slagvolume en elektronisch geregelde injectie een stuk betere prestaties leverde. Ook de afwerking van het interieur van de auto kwam steeds op een hoger niveau, bijvoorbeeld door het gebruik van prachtig afgewerkt leder. Hiermee veranderde het karakter van pure sportauto naar een meer luxe verzamelaarsobject.

De Morgan 4/4 is door de jaren heen altijd al een geweldige rijdersauto geweest. Dit specifieke exemplaar heeft de motor voorin liggen. Dankzij het gewicht van slechts 900 kg sprint de auto in 8,7 seconden naar  de 100 km/uur. Het zijn waanzinnige prestaties voor een auto die in de basis al uit 1936 komt. Uiteraard is open rijden het leukst. Dan zorgt de combinatie van het fijne motorgeluid met de wind door je haren voor de ultieme rijbeleving. Ook met gesloten kap rijden is overigens goed te doen, er blijft genoeg hoofdruimte over om comfortabel te zitten. Dit door Brooks Classics aangeboden exemplaar is recent technisch helemaal onder handen genomen, waardoor de auto in een uitstekende conditie is en klaar is om van de komende zomer te genieten. Ook optisch blijft het een schoonheid om naar te kijken. Er is weinig met de auto gereden en altijd goed onderhouden, wat goed te zien is aan de staat waarin hij verkeert.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze leuke en bijzondere Morgan 4/4. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Geert-Jan Tax. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar geertjan.tax@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Weitere klassische Fahrzeuge

X