Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2010
Km. Stand 40.043 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Designo Allanitgrau Magno
Interieur Schwarz
Motortype 6.2 liter, V8
Vermogen 572 PK / 421 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2010 MERCEDES-BENZ SLS AMG

  • Unieke en zeldzame kleur Designo Allanitgrau Magno
  • Uitstekend onderhouden
  • Waanzinnige atmosferische 6.2 V8
  • Volledig Carbon afwerking

Het geluid dat de Mercedes-Benz SLS AMG meteen bij de start al maakt geeft de bestuurder gelijk kippenvel. Aan alles is te merken dat deze auto tot wonderbaarlijke prestaties in staat is. De motor geeft bij de eerste meters meteen een waanzinnig gevoel van potentie, welke meteen waargemaakt wordt wanneer het gas verder ingetrapt wordt. De manier waarop de atmosferische V8 zijn krachten overbrengt lijkt wel tegen de natuurwetten in te gaan. Met een brute kracht versnelt de auto naar duizelingwekkende snelheden, waarbij het lijkt alsof de auto er totaal geen moeite mee heeft. Rijden in de SLS AMG is een waanzinnige beleving. Iedere rit zal in het geheugen van bestuurder bijblijven.

De Mercedes SLS AMG kwam in 2009 op de markt. Uit het design van de auto valt meteen te herleiden dat we te maken hebben met een reïncarnatie van de legendarisch Mercedes 300 SL Gullwing, waarbij de iconische vleugeldeuren gelijk in het oog springen. Waar ze bij de 300 SL noodzakelijk waren binnen het gehele ontwerp van de auto, zijn ze bij de SLS puur vanwege het design in het ontwerp opgenomen, wat de rijbeleving in deze auto nog een stukje extra bijzonder maakt. Met de SLS AMG was het meteen duidelijk dat er voor Mercedes een toekomstige klassieker bij was gekomen.

Dit specifieke exemplaar is origineel in Zwitserland geleverd. Na slechts 1.900 km gereden te hebben kwam de auto in 2013 naar Nederland. Op Nederlandse bodem is de auto slechts in eigendom geweest van eigenaar, welke de auto keurig onderhouden heeft. Het unieke aan deze SLS AMG is de lakkleur. Het matte Allantigrau Magno geeft een fantastisch effect en laat de auto nog indrukwekkender overkomen. Ook de volledig doorgevoerde Carbon afwerking is een zeldzame optie welke op deze auto uiteraard niet ontbreekt. Zelfs onder de motorkap is de volledig Carbon afwerking een in het oog springend detail dat de auto helemaal afmaakt. Een blik op deze auto laat een geweldige indruk achter. Ook wanneer de toekomstig bestuurder de auto ergens in Europa op een van de mooiste plekjes aan het rijden is, zal iedereen even omkijken en genieten van de prachtige verschijning en de geweldige beleving die de auto geeft.

Onderhoudshistorie

20-11-2013 onderhoudsbeurt bij 21.527 km door Stern Mercedes-Benz in Ede

02-09-2014 onderhoudsbeurt bij 29.358 km door Stern Mercedes-Benz in Veenendaal

10-05-2016 onderhoudsbeurt bij 34.631 km door Thijs Timmermans in Waardenburg

10-04-2018 onderhoudsbeurt bij 37.881 km door Stern Mercedes-Benz in Nieuwegein

13-02-2020 onderhoudsbeurt bij 39.973 km door The Engineer’s Garage in Breukelen

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze indrukwekkende Mercedes SLS AMG. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Geert-Jan Tax. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar geertjan.tax@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X