Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1961
Km. Stand 39.943 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Graphite Grey
Interieur Red
Motortype 1.9 liter, 4-cilinder
Vermogen 105 PK / 77 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1961 MERCEDES-BENZ 190 SL

  • Fraaie kleurencombinatie Graphite Grey / Red
  • Waanzinnig mooi lijnenspel
  • Technisch en optisch in een zeer goede conditie

Sportieve elegantie, veiligheid en comfort – dat zijn de kwaliteiten waarmee de 190 SL een heel nieuwe groep liefhebbers wist aan te trekken tot het merk Mercedes-Benz. Waar de andere sportauto’s van het merk een stuk extremer waren (denk hierbij aan de bijzondere 300 SL Gullwing), is de 190 SL een auto die meer als een rustige toerwagen gebruikt kan worden. Daarnaast zorgde het lagere prijskaartje dat de auto een veel groter en breder publiek wist te trekken. De eerste 190 SL rolde in 1955 van de band. Na in totaal iets meer dan 25.000 stuks geproduceerd te hebben verving Mercedes-Benz het model in 1963 voor de 230 SL, welke tevens de 300 SL moest vervangen.

De Mercedes 190 SL is uitgerust met een 4 cilinder lijnmotor, welke 105 pk produceert. Dit is ruim voldoende voor de 1.160 kg die de auto weegt. Met het grootste gemak is de lichte roadster in staat om de bestuurder het grootste plezier te geven. Uiteraard komt de auto het beste tot zijn recht met de kap open. Niets is fijner dan heerlijk toeren over de prachtige wegen langs bijvoorbeeld de Middellandse zee. En wanneer je dan uitstapt en een blikt werpt op het prachtige en tijdloze lijnenspel van de 190 SL, komt er bij een ieder een glimlach van geluk op het gezicht.

Deze door Brooks Classics aangeboden Mercedes-Benz 190 SL heeft de prachtige kleurencombinatie Graphite Grey met een rood interieur. Deze perfecte combinatie maakt van de auto een waanzinnig geheel. Auto’s als deze zullen nooit hun uiterlijke klacht verliezen.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze wonderschone Mercedes 190 SL. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Ruurt Georg. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar rgeorg@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X