Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2010
Km. Stand 28.514 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Cabrio
Kleur Grigio Touring
Interieur Beige
Motortype 4.7 liter, V8
Vermogen 440 PK / 323 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2010 MASERATI GRANCABRIO 4.7 V8

  • Uniek lage kilometerstand
  • Stijlvolle en zeldzame kleurcombinatie
  • Waanzinnige 4.7 V8
  • Een van de mooiste cabrio’s ooit gemaakt

De echte GranTurismo

Auto’s van dit type zijn er nog maar weinig te vinden; de grote coupé waarbij stijl en luxe boven sportiviteit gaan. En inmiddels is ook deze toekomstige klassieker, de Maserati GranCabrio, uit productie genomen. In 2009 werd deze cabrio met stoffen kap geïntroduceerd als variant op de reeds bestaande Maserati GranTurismo. In 2007 op de IAA in Frankfurt ging het doek af van deze op de Quatroporte gebaseerde GranTurismo, een echte vierzits coupé. De beenruimte is ook daadwerkelijk groot genoeg om mensen achterin mee te nemen.

In eerste instantie werd de GranTurismo geleverd met de 4.2 V8 van Ferrari. Deze krachtbron was goed voor 400pk en stond vooral bekend om het waanzinnige geluid dat door de uitlaten de buitenwereld in werd gebracht. Echter, er was ruimte en potentie genoeg voor een grotere motor. Daarom kwam in 2008 de GranTurismo S op de markt. Deze kreeg de 440pk sterke 4.7 V8 van Ferrari onder de motorkap. Deze 4.7 liter motor is uiteindelijk de enige geleverde motor in de GranCabrio. En in deze prachtige gelijnde cabrio kwam het geluid nog meer tot zijn recht, zowel met de stoffen kap gesloten als uiteraard met de kap open.

Beleving

De Maserati GranCabrio is erg geliefd om het prachtige lijnenspel van de auto. De veelgeprezen GranTurismo was al een waanzinnige auto om te zien, maar het leek alsof Maserati met de GranCabrio hier nog een schepje bovenop wist te doen. De ultieme auto om met vier personen in het heerlijke Zuid-Franse zonnetje langs de Côte d’Azur te cruisen. En wanneer de mede-inzittenden het toelaten kan de bestuurder vervolgens de auto in de heuvels tot waanzinnige prestaties en de ultieme rijbeleving brengen. Wanneer het gas word ingetrapt komt de auto meteen tot leven en wordt de omgeving ook gelijk wakker geschud. Met veel kabaal accelereert de auto naar verbazingwekkende snelheden. Hierbij geeft de GranCabrio nog meer beleving dan de GranTurismo. Je rijdt immers uitsluitend open en met je haren in de wind.

Dit specifieke exemplaar

Het bijzondere aan deze in 2010 geleverde GranCabrio is de uniek lage kilometerstand welke volledig is te herleiden uit de documentatie van de auto. Zelfs de banden die nieuw onder de auto geleverd werden zitten er nog onder (deze worden uiteraard vervangen voor verkoop). De auto is in 2017 naar Nederland geïmporteerd, waarna de auto slechts één eigenaar heeft gehad. Degene die de auto in 2010 nieuw heeft besteld wist zeer goed hoe de auto smaakvol samengesteld moest worden. Er past niets beter bij een grote cabrio als deze dan een blauwe stoffen kap. In combinatie met de licht zilveren lak Grigio Touring, geeft dit een prachtig contrast, waardoor de lijnen van de auto nog beter tot hun recht komen. Echter, de kap zal zelden gesloten zijn bij deze GranCabrio. Wanneer de kap met een druk op de knop open gaat komt het stijlvolle beige lederen interieur tevoorschijn, een perfecte en smaakvolle keuze bij de lakkleur.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze stijlvolle en beeldschone Maserati GranCabrio. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X