Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2002
Km. Stand 113.288 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Convertible
Kleur Platinum Silver
Interieur Charcoal
Motortype 4.2 liter, V8
Vermogen 396 PK / 291 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2002 JAGUAR XKR CONVERTIBLE R-PERFORMANCE

  • Gewilde 4,2 liter / tweede serie uitvoering
  • Volledig R-Performance uitgevoerd
  • Origineel Nederlands geleverde auto
  • Zowel optisch als technisch in perfecte staat

Over de Jaguar XK Serie

In 1996 werd de Jaguar XK8 geïntroduceerd als opvolger van de XJ-S. De XK8 was vanaf moment van introductie verkrijgbaar in twee carrosserievarianten, een convertible en een coupé. Het bijzondere design werd meteen goed ontvangen. Het krachtige en vloeiende lijnenspel was een subtiele verwijzing naar de Jaguar legendes uit het verleden, zoals de XK120 en natuurlijk de E-Type. Sportauto’s van Jaguar staan bekend om hun sierlijke uiterlijk in combinatie met comfortabele en vloeiende rijeigenschappen. De XK8 borduurde hier duidelijk op voort en is dan ook een echte Gran Turismo.

Met de XK8 werd ook nieuwe 4.0 liter AJ-V8 geïntroduceerd. De 290pk sterke krachtbron gaf volgens Jaguar de beste combinatie tussen verfijning, prestaties en brandstofverbruik. Het maximale koppel van de motor is al beschikbaar vanaf 1400 toeren, wat resulteert in een bijzonder soepele en relaxte rijervaring.

Jaguar XKR

Het was te verwachten dat Jaguar ooit de Supercharged V8 uit de XJR sedan in de XK8 coupé en convertible zou plaatsen. Dit resulteerde in de verbluffend snelle XKR, de snelste personenwagen, op de XJ220 na, die Jaguar tot dan toe ooit had gemaakt. De XKR is voor kenners direct herkenbaar door de wire-mesh grille, de louvres in de motorkap, de subtiele spoiler op de kofferklep en de grotere velgen en remmen.

In 2002 kreeg de XKR een belangrijke upgrade, waarbij de sterk doorontwikkelde, tweede generatie V8 motor met een inhoud van 4,2 liter en 396 PK werd gemonteerd, in combinatie met een nieuwe zestraps automaat van ZF. Deze wijziging maakte de XKR nog krachtiger, sneller en soepeler dan zijn voorganger. Tegen een zeer forse meerprijs was de XKR ook leverbaar met een sterk verbeterd onderstel, Brembo high-performance remmen, snelle stuurinrichting, 20” tweedelige BBS velgen en speciale Recaro sportstoelen. Deze zogenaamde R-Performance opties transformeerden de XKR dusdanig dat het prestatieniveau en handling van de auto naar een nog hoger niveau werden gebracht. Deze R-Performance exemplaren zijn zeldzaam en gewild en vormen het summum van de XK serie.

Over dit specifieke exemplaar

De door ons aangeboden XKR Convertible is een origineel Nederlands exemplaar dat voorzien is van alle R-Performance opties.  Dit houdt in dat de auto beschikt over een R-Performance adaptief onderstel in combinatie met een R-Performance snelle stuurinrichting. De geventileerde Brembo remmen brengen de auto vanaf hoge snelheid met veel kracht weer tot stilstand. De Recaro kuipstoelen grijpen zich om de bestuurder heen waardoor ook bij de snelste bochten de bestuurder perfect op zijn plek zal blijven zitten. Het agressieve maar nog steeds elegante uiterlijk wordt versterkt door de 20 inch BBS Montreal velgen. Aluminium afwerking in het interieur en de aluminium sportpedalen geven de sportiviteit van de auto extra nadruk.

Deze origineel Nederlandse XKR is altijd goed onderhouden, wat naast de uitmuntende technische staat onder andere blijkt uit alle documentatie die bij de auto aanwezig is. De Platinum Silver metallic lak in combinatie met de zwarte kap maken van deze convertible een prachtige verschijning. Een unieke auto in een unieke staat.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze bijzonder fraaie Jaguar XKR Convertible. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Geert-Jan Tax via geertjan.tax@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X