Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1958
Km. Stand 99.152 mls
BTW Niet verrekenbaar
Carosserietype Open Two Seater
Kleur Carmen Red
Interieur Zwart leder
Cabrioletkap Zwart
Motortype 3.4 Liter, 6-cilinder lijn
Vermogen 250 PK
Transmissie 4 versnellingen + Overdrive
Brandstof Benzine

1958 Jaguar XK150 3.4 S Roadster

  • Zeldzaam en uniek 3.4 S model
  • Matching Numbers auto
  • Vakkundig gerestaureerd
  • 20 jaar in bezit van huidige eigenaar
  • Met uitgebreide documentatie

By far één van de snelste én mooiste productieauto’s uit de jaren 50: deze uitermate zeldzame, originele Jaguar XK150 3.4 S Roadster uit 1958!

De Jaguar XK150 was de laatste doorontwikkeling van de beroemde Jaguar XK120/140 serie en vormde een belangrijke upgrade op het gebied van comfort. Zo had de cabine significant meer ruimte dan zijn voorganger en was er meer luxe aan boord. Ook was het ’s werelds eerste productieauto met schijfremmen. Hoewel de auto in eerste instantie met de standaard 3,4 liter motor werd aangeboden volgde in oktober 1958 de XK150 S, voorzien van een sterk doorontwikkelde XK motor met een speciale ‘straight port’ cilinderkop; 3 grote SU HD8 carburateurs en ‘high-flow’ inlaatkanalen. Dit nieuwe blok leverde maar liefst 250 PK bij 5.700 toeren, destijds ongehoorde prestaties en een enorme upgrade ten opzichte van de 168 PK van de oorspronkelijke XK120. Hiermee werd de XK150S de snelste en meest comfortabele Jaguar tot dan toe en één van ’s werelds snelste productieauto’s. Er zijn in totaal 658 linksgestuurde Jaguar XK 150 3.4S roadsters gebouwd.

De door ons aangeboden Jaguar XK150S verliet op 1 december 1958 de poorten van Brown’s Lane om richting New York verscheept te worden. Over de periode in New York is weinig bekend maar vast staat dat de auto in ieder geval van 1978 tot 1987 in Californië was geregistreerd. Daarna is de auto naar Nederland verscheept waarop hij in de periode 1987-1989 door Ralph Ander, een bekende Jaguar specialist uit Helmond, compleet body-off is gerestaureerd.  De eerste Nederlandse eigenaar heeft de auto in 2000 verkocht aan de huidige eigenaar, voor wie wij de auto in consignatie verkopen.

Wij hebben de auto uitgebreid geïnspecteerd en vastgesteld dat het hier om een ‘matching numbers’ originele XK150S gaat. Hoewel het hier gaat om een oudere restauratie is de auto cosmetisch nog altijd erg fraai, met perfecte paslijnen in het plaatwerk en een mooie gepatineerde lak. Technisch verkeert de auto in een buitengewoon mooie conditie en het is een feest om in te rijden. Aan alles is te merken dat de auto altijd met liefde is bereden en onderhouden. Wij zouden de auto omschrijven als een echte “Drivers Car”. Een destijds ‘handgebouwde’ auto welke betrouwbaar is met een fantastische performance, oogverblindende lijnen en voldoende praktisch comfort om de mooiste plekken van Europa ermee te verkennen.

U bent aangenaam verrast? U bent van harte welkom om deze beauty in levende lijve te ervaren. Voor een bezichtiging verzoeken wij u vooraf een afspraak te maken met Mang Yuan. Hij is te bereiken via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl

 

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl.

Bekijk andere klassieke auto’s

X