Prijs € 147.800,-
Bouwjaar 1954
Km. Stand 2.195 miles
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Pastel Blue
Interieur Blue
Motortype 3.4 liter, 6 cilinder
Vermogen 216 PK / 157 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1954 Jaguar XK120 OTS

  • Zeldzaam mooie staat,
  • Matching numbers,
  • Vakkundig gerestaureerd met documentatie,
  • Prachtige kleur Pastel Blue met bijpassend leder interieur,
  • Volledig historie.

 

Over de Jaguar XK Serie
De Jaguar XK120 beleefde een historisch debuut in 1948 op de British International Motor Show, waar ze – zij aan zij met de 2-persoons Convertible versie, beter bekend als Drop Head Coupe (DHC) – meteen diepe indruk maakte. Met dank aan het vooruitstrevende, uitzonderlijk chique ontwerp in combinatie met toonaangevende prestaties.

Hoewel de wereld nog aan het bijkomen was van de Tweede Wereldoorlog en de auto met name bedoeld was als kleinschalige, exotische showcase voor de revolutionaire XK-motor, was de vraag dermate overweldigend dat Jaguar besloot de auto in serieproductie te nemen. Daarmee werd de XK120 in één klap ’s werelds snelste productieauto, met een voor die tijd concurrentie verpulverende topsnelheid van 120 mijl per uur (193 km/h). Indrukwekkend genoeg om de typenaam daaraan te refereren.

Dat het zowaar nog sneller kon, bewezen de bouwers door de voorruit te verwijderen, hiermee werd zelfs een topsnelheid van 203 km/h gehaald. De XK120 verbrak record na record. Een legende was geboren. Men kan stellen dat dit model de directe aanzet heeft gegeven tot Jaguar’s succesverhaal in de jaren 50, toen het hoogtijdagen vierde in de racerij door maar liefst vijf keer op rij de 24 uur van Le Mans op haar naam te schrijven: de beroemdste race aller tijden. Dichterbij het klassieke racegevoel dan met deze volledig gerestaureerde Open Two Seater komt u niet!

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze prachtige Jaguar XK120. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Harm Derks. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar harm.derks@broekhuis.nl

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in voornamelijk Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl  voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl

Bekijk andere klassieke auto’s

X