Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1954
Km. Stand 586 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Pastel Blue
Interieur Blue
Motortype 3.4 liter, 6 cilinder lijn
Vermogen 216 PK / 157 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

De Jaguar XK120 beleefde een historisch debuut in 1948 op de British International Motor Show, waar ze – zij aan zij met de 2-persoons Convertible versie, beter bekend als Drop Head Coupe (DHC) – meteen diepe indruk maakte. Met dank aan het vooruitstrevende, uitzonderlijk chique ontwerp in combinatie met toonaangevende prestaties.

Hoewel de wereld nog aan het bijkomen was van de Tweede Wereldoorlog en de auto met name bedoeld was als kleinschalige, exotische showcase voor de revolutionaire XK-motor, was de vraag dermate overweldigend dat Jaguar besloot de auto in serieproductie te nemen. Daarmee werd de XK120 in één klap ’s werelds snelste productieauto, met een voor die tijd concurrentie verpulverende topsnelheid van 120 mijl per uur (193 km/h). Indrukwekkend genoeg om de typenaam daaraan te refereren.

Dat het zowaar nog harder kon, bewezen de bouwers door de voorruit te verwijderen; in deze constructie werd zelfs een topsnelheid van 203 km/h gehaald. De XK120 verbrak record na record. Een legende was geboren. Men kan stellen dat dit model de directe aanzet heeft gegeven tot Jaguar’s succesverhaal in de jaren 50, toen het hoogtijdagen vierde in de racerij door maar liefst vijf keer op rij de 24 uur van Le Mans op haar naam te schrijven: de beroemdste race aller tijden. Dichterbij het klassieke racegevoel dan met deze Open Two Seater komt u waarschijnlijk niet!

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze prachtige Jaguar XK120. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Ruurt Georg. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar rgeorg@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X