Prijs  VERKOCHT
Bouwjaar 2011
Km. Stand 58.167 km
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Coupe
Kleur Lunar Grey Metallic
Interieur Ebony leder
Motortype 5.0 liter, V8
Vermogen 386 PK / 283 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2011 JAGUAR XK 50th Anniversary Heritage Edition

  • Zeer luxe en compleet uitgevoerde Heritage Edition
  • Volledig gedocumenteerd, dealeronderhouden
  • Zowel optisch als technisch in perfecte staat
  • Zeer gelimiteerde uitgave wegens 50 jaar bestaan E-Type

Over de Jaguar XK Serie

De XK 8 coupé debuteerde op de Frankfurt Motor Show 2005 en staat bekend om zijn volledig aluminium constructie en zijn vormgeving die door top designer Ian Callum was getekend, met ontwerp elementen die direct afgeleid zijn van  prominente Jaguar-modellen uit het rijke verleden, zoals de Sayer-neus die werd toegepast op de D-type – en de badge op de grill die herinnert aan de E-type. Sportauto’s van Jaguar staan bekend om hun sierlijke uiterlijk in combinatie met comfortabele en vloeiende rijeigenschappen. De XK borduurde hier duidelijk op voort en is dan ook een echte Gran Turismo. In maart 2011 op de Autosalon van Genève, onthulde Jaguar de details van een facelift voor de XK. De nieuwe specificatie omvatte wijzigingen aan de styling van de voor- en achterzijde en een aanzienlijke trimupgrade van het interieur, zo werd een navigatiesysteem en parkeersensoren standaarduitrusting. De cilinderinhoud van de V8 werd van 4.2 liter naar 5.0 liter vergroot terwijl het motorvermogen steeg naar liefst 385 pk.

Over dit specifieke exemplaar

In opdracht van Jaguar Italy, de Italiaanse importeur van Jaguar, was de XK E-Type Anniversary Edition een gelimiteerde productievariant van de XK, gebouwd ter bekroning van het 50-jarig jubileum van de E-Type. Deze Coupe is zowel zeldzaam als exclusief. Vol uitgerust met alle denkbare extra’s welke Jaguar destijds voorhanden had, de uiterlijke kenmerken zijn onder meer chromen onderdelen op de grille, buitenspiegels, luchtinlaten en raamomlijstingen. Het interieur wordt gekenmerkt door een unieke bekleding in leder, samen met een speciaal “Jaguar Heritage” -logo in de hoofdsteunen, volledig elektrisch instelbaar met geheugen. Uiteraard zijn de comfortabele zetels elektrisch verwarmd maar daarbij ook geventileerd. Zelfs het stuurkolom is elektrisch instelbaar. De aluminium lijsten in het dashboard, portieren en middenconsole zijn in een machinaal gedraaide afwerking uitgevoerd, hoogwaardige klasse! De hemelbekleding uitgevoerd in zwart Alcantara geeft deze Jaguar een uitstraling van weelde en elegantie. Deze in Lunar Grey Metallic uitgevoerde Coupe is altijd uitstekend en punctueel onderhouden en verkeert zowel optisch als technisch in topconditie. Voorzien van 19” velgen welke deze tijdloze beauty een sportieve uitstraling geeft zonder dat het afbreuk doet aan zijn elegantie.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze bijzonder fraaie Jaguar XK 50th, Anniversary Edition

Gelieve van te voren een afspraak te maken met Mang Yuan via harm.derks@broekhuis.nl of 030-8507500

Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op met Mang Yuan via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl

Bekijk andere klassieke auto’s

X