Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1983
Km. Stand 7.409 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Limousine
Kleur Green
Interieur Beige
Motortype 5.3 liter, V12
Vermogen 296 PK / 218 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

1983 JAGUAR XJ12 SERIES 3

  • Zowel optisch als technisch in nieuwstaat
  • Kosten noch moeite gespaard bij restauratie
  • Uniek exemplaar
  • Majestueuze 5.3 V12

“Eenzaam aan de top heeft ook z’n bekoringen.”

Met deze uitspraak omschreef Jaguar Nederland in de jaren 80 de bijzondere status van het topmodel van die tijd, de XJ12 Series 3. Aan de top stond de Jaguar XJ zeker. Er waren destijds maar een handvol auto’s die dezelfde mate van comfort, luxe en uitstraling konden bieden als de XJ. En zelf in vergelijking met de auto’s van tegenwoordig was deze auto zijn tijd ver vooruit. Het ontbreekt de inzittenden dan ook werkelijk aan niets. Naast de grote zetels voorin moest het uiteraard ook achterin aan niets ontbreken. In een auto als deze werd de zakenman van destijds ook af en toe gereden in plaats van dat hij zelf achter het stuur kroop.

De Jaguar XJ12 brengt alle inzittenden in de grootste rust naar hun bestemming. Het lijkt wel alsof de auto er nooit moeite voor hoeft te doen. En als de bestuurder dan toch een keer haast heeft dan weet de fluisterstille V12 daar wel raad mee. Wanneer het gas diep wordt ingetrapt is er op de achtergrond een subtiele roffel hoorbaar. Vervolgens zit je zonder dat je het doorhebt op duizelingwekkende snelheden. En ook de soepel schakelende automaat heeft geen moeite om alles bijna geruisloos te laten verlopen. De auto was in de jaren 80 zijn tijd ver vooruit. Zo lekker rijdend als deze worden de auto’s van tegenwoordig bijna niet meer gemaakt.

Dit specifieke exemplaar is volledig gerestaureerd naar zijn oude glorie (en misschien zelfs nog wel iets beter). Deze auto is als nieuw. Alles is aan deze auto gedaan waarbij kosten noch moeite gespaard zijn gebleven. Het grote pakket aan facturen maakt dit des te meer duidelijk. Dit alles is eind jaren 90 gedaan door Van Laar Classics. Sinds die tijd is er slecht 7.409 km met de auto gereden. Het betreft dus een uniek exemplaar welke met gemak op een dagelijkse basis gereden zou kunnen worden. Wanneer zien we tegenwoordig nog een grote limousine, uitgerust met een heerlijke 5.3 liter grote V12, soepele automatische versnellingsbak en waanzinnig zachte en comfortabele vering? Zo worden ze niet meer gemaakt. Deze unieke auto kan dit nog bieden. De toekomstige bestuurder van deze auto zal zich keer op keer weer laten verwennen wanneer hij met de auto rijdt.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze unieke en in nieuwstaat verkerende Jaguar XJ12. Het zal zeker de moeite waard zijn om deze auto te komen bekijken. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X