Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1963
Km. Stand 17.886 mijl
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Limousine
Kleur Sherwood Green
Interieur Zwart
Materiaal Leder
Motortype 3.4 liter, 6-cilinder
Vermogen 210 PK / 155 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1963 JAGUAR Mk2 3.4

  • 3.4 liter motor met handbak en overdrive
  • Prachtige kleur Sherwood Green
  • Zowel technisch als optisch in zeer goede staat
  • Uitstekende sportieve rijeigenschappen

Over de Jaguar Mk2

Mede dankzij de TV serie inspector Morse is de Jaguar Mk2 een van de meest geliefde en bekende Jaguars. Dit model werd in oktober 1959 in Londen gepresenteerd, uiterlijk leek hij sprekend op zijn voorganger de Mk1, maar bij nadere inspectie blijkt dat er toch veel verschillen zijn. Op alle details is de auto namelijk op subtiele wijze verbeterd. Mede dankzij de grotere ramen en dunnere raamspijlen kreeg de auto een opener en vlotter voorkomen. Zo is de spoorbreedte vergroot door toepassing van een bredere achteras, dat in combinatie met de aangepaste voorwielophanging de Mk2 een aanzienlijk betere wegligging verleend. Ook het interieur is aanzienlijk opgewaardeerd en verbeterd. Zo zijn de toerenteller en snelheidsmeter verhuisd naar recht voor de bestuurder, in plaats van centraal in het dashboard. Ook een nieuw stuurwiel met halve claxonring doet zijn intrede bij de Mk2.

Vanaf het begin was de Mk2 leverbaar met drie verschillende motoren, waarbij het gamma begon bij de 2.4 liter motor met 120 pk, een 3.4 liter welke vrijwel ongewijzigd was gebleven met 210 pk. Nieuw was de krachtige 3.8 liter motor die 220 pk levert. De Mk2 is zowel met een handgeschakelde vierbak als met een automaat te koop geweest. Van alle drie de motorvarianten zijn er opvallend genoeg ongeveer even veel verkocht. Het bijzondere aan de Mk2 is dat vrijwel iedereen dit model kent. Daarnaast stond het model destijds bekend als een van de best rijdende auto’s in zijn klasse. Zelfs met de huidige normen is het nog steeds een zeer aangenaam rijdende auto. Zijn bijzonder sportieve rijeigenschappen in combinatie met de uitstekende dagelijkse bruikbaarheid maakt de auto tot op de dag van vandaag tot een prettige en comfortabele reisgezel. En de nostalgie in combinatie met de goede rijprestaties zorgen iedere rit weer voor een brede glimlach bij de bestuurder.

Nalatenschap in de racerij

De sublieme en sportieve rijeigenschappen op de weg bleven niet onopgemerkt in de racerij. Ondanks dat het geen lichtgewicht auto was, is de Mk2 dankzij de goede beheersbaarheid en het grote koppel van de motor voor vele jaren onverslaanbaar gebleken op circuits in zowel Europa als de Verenigde Staten. Beroemdheden zoals Stirling Moss en Bruce McLaren hebben ooit achter het stuur gezeten van een Mk2 en op zeer hoge snelheid hun sporen nagelaten. En nog steeds worden Mk2’s voor klassieke racedoeleinden gebruikt. Het blijft een sensatie om de auto over de Goodwood Hillclimb te horen en te zien rijden.

Over dit specifieke exemplaar

Een prachtige kleurstelling van Sherwood Green in combinatie met het zwart lederen interieur maakt deze auto een lust voor het oog. Uiteraard geheel ‘matching numbers’ en in een zeer goede technische en optische staat wacht deze schitterende Mk2 op zijn nieuwe eigenaar. Dankzij de uitgelezen combinatie van een soepele 3.4 liter motor en de handgeschakelde transmissie met overdrive heeft deze Jaguar perfecte rijeigenschappen. De overdrive laat een stuk extra snelheid toe zonder dat het motortoerental oncomfortabel oploopt. Met de bekrachtigde besturing kunt u moeiteloos insturen in de kleinste parkeerplaatsen. Hierdoor kan deze Mk2  probleemloos deel uitmaken in het hedendaagse verkeer.

De conditie van het interieur is werkelijk subliem, de stevige met leder beklede zetels, de gepolijste afwerking van het houtwerk en subtiele chroomdetails zijn oogverblindend, de met hout ingelegde klaptafeltjes in de stoelrugleuningen ronden het geheel af, dit is Brits vakmanschap ten top ! De zescilinder motor loopt geweldig en de auto stuurt erg strak. Met deze Jaguar gaat de nieuwe eigenaar gegarandeerd een hoop rijplezier beleven.

Deze auto is origineel in Engeland geleverd en ingezet, daarna is hij geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Een aantal jaren later heeft de auto wederom de overtocht over de Oceaan gemaakt om voor twaalf jaar in Italië gebruikt te worden. Daar is deze Mk2 in zijn prachtige staat hersteld waarin hij zich nu bevindt. Sinds 2019 bevindt zich deze prachtige Jaguar zich in Nederland en ook geregistreerd.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze buitengewoon fraaie Jaguar Mk2. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Harm Derks via harm.derks@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X