Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1969
Km. Stand 43.696 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Indischrot
Interieur Charcoal
Motortype 4.2 liter, 6 cilinder lijn
Vermogen 265 PK / 195 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1969 – JAGUAR E-TYPE 4.2 OPEN TWO SEATER S2

  • Fantastische kleurencombinatie
  • Ultieme rijdersauto
  • Een van de best rijdende E-types die er bestaat
  • Technisch en optisch in zeer goede staat

Wat een beleving, wat een geluid! Deze Jaguar E-type is een van de best rijdende auto’s uit zijn tijd. Nog steeds is rijden in deze auto een fantastische beleving. Goed rijden is iets waar de Jaguar E-type Series 2 altijd al om bekend stond.

Deze tweede generatie van de toen al legendarische Jaguar E-type werd in 1969 geïntroduceerd. Grote veranderingen ten opzichte van de Series 1 waren de sterk verbeterde koeling en de verbeterde remmen. Hierdoor is de auto een stuk makkelijker te rijden dan de Series 1. Daarnaast is de Series 2 te herkennen aan zijn koplampen zonder glasbedekking. Ook het interieur werd hertekend. Comfortabelere stoelen deden hun intrede, evenals optionele airco en stuurbekrachtiging. Bij elkaar maakt dit van de E-type Series 2 een stuk beter en makkelijker rijdende auto.

Dit specifieke exemplaar is een vroege Series 2 uit 1969. Het betreft een OTS, wat staat voor Open Two Seater. Technisch is deze prachtige roadster volledig gereviseerd door Van Laar Classics in Tiel. Hierbij zijn kosten noch moeite gespaard en is alles gedaan wat nodig was om de auto in technische topconditie te brengen. Het maakt van deze E-type een ultieme rijdersauto. Wanneer het gas wordt ingetrapt komt de motor binnen no-time tot leven, waarbij het prachtige uitlaatgeluid tot in de verte hoorbaar is. Vervolgens kan er buitengewoon trefzeker door de versnellingen heen geschakeld worden. Mede dankzij de drie weber carburateurs blijft de acceleratie tot op hoge snelheden doorgaan. Een fastastische beleving die bij de bestuurder iedere rit weer zal leiden tot een grote glimlach.

De vorige eigenaar heeft veel tijd en liefde in deze E-type gestoken. Dat is ook duidelijk te zien aan de staat waarin de auto verkeert . De originele Jaguar kleur Carmen Red is vervangen door een alternatief uit onverwachte hoek. Er is gekozen voor Indischrot, een kleur uit het palet van Porsche. Deze Duits/Engelse combinatie is een lust voor het oog. De rode kleur spat van de auto af en doet het tijdloze lijnenspel niets meer dan goeds. Kortom, een auto die geschikt is voor de mooiste ritten die voor altijd in het geheugen zullen blijven.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze bijzondere E-Type. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Ruurt Georg. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar rgeorg@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X