Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1963
Km. Stand 700 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Convertible
Kleur Opalescent Dark Blue
Interieur Red
Motortype 3.8 liter, 6 cilinder lijn
Vermogen 265 PK / 185 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1963 JAGUAR E-TYPE, SERIES I, 3.8 LITRE, OPEN TWO SEATER

  • Slechts 700 km sinds volledige restauratie
  • Matching Numbers
  • Prachtige kleurcombinatie
  • Voorzien van aantal nuttige upgrades

De Jaguar E-Type is een icoon dat weinig introductie behoeft. Zelfs Enzo Ferrari vond het de mooiste auto ter wereld. Het prestatieniveau van de E-Type was bovendien net zo spraakmakend als het design: met zijn topsnelheid van 240 km/u was het ’s werelds snelste productieauto.

Over dit specifieke exemplaar

Deze fraaie Jaguar E-Type 3.8 liter “Open Two Seater” verliet de poorten van Browns Lane op 17 oktober 1963, en werd een week later verscheept naar Jaguar USA, met eindbestemming Major R.L. Phillips, in California. Vervolgens bracht de E-Type zijn leven door in de Verenigde Staten. In 2015 maakte de Jaguar wederom de overtocht over de Atlantische Oceaan, ditmaal om te starten met een tweede leven op het Europese continent. De Jaguar is gedurende een periode van twee jaar volledig gerestaureerd in opdracht van de huidige eigenaar, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. De Jaguar is tot blank metaal gestript; voorzien van nieuw plaatwerk waar nodig, inclusief een volledig nieuwe motorkap. De carrosserie is vervolgens gespoten in de prachtige, zeldzame kleur Opalescent Dark Blue. Alle techniek werd volledig gereviseerd; waaronder de motor, differentieel en wielophanging. Hierbij werden een aantal zaken verbeterd: er werd een Tremec 5-versnellingsbak gemonteerd, waarbij de oude versnellingsbak is bewaard bij de auto; de remmen, koeling en schokbrekers zijn verbeterd; er is een aluminium vliegwiel, big-bore RVS uitlaatsysteem en elektronische ontsteking gemonteerd en als finishing touch origineel type spaakwielen, maar verbreed naar 6J en voorzien van iets bredere Michelin XWX banden. Tot slot is het interieur volledig opnieuw en buitengewoon vakkundig bekleed in donkerrood leder, waarbij op verzoek van de eigenaar het dashboard is voorzien van de prachtige aluminium afwerking die kenmerkend is voor vroege E-Types.

Sinds de restauratie is er slechts 700 kilometer afgelegd met de auto en de E-Type verkeert dan ook in magnifieke nieuwstaat.

Op de weg

Het rijden in een vroege Jaguar E-Type blijft altijd een magische ervaring. Een goede E-Type is ook voor moderne begrippen bloedsnel en fantastisch mooi handelbaar. Dit kersvers gerestaureerde exemplaar doet hier nog een schepje bovenop door de tactiele en smaakvol uitgevoerde verbeteringen. De perfect afgestelde, licht getunede motor in combinatie met de 5-versnellingsbak, verbeterde remmen en onderstel maken deze “E” simpelweg nog beter dan hij al was; het is ongelooflijk dat een auto uit 1963 zo’n combinatie van souplesse, snelheid en wendbaarheid kan bieden. De bijzonder aantrekkelijke kleurcombinatie “Opalescent Dark Blue” met rood leder halen het maximale uit het toch al zo fantastische lijnenspel van de E-Type.

Wij kunnen ons voorstellen dat Enzo Ferrari toch wat slapeloze nachten heeft gehad…

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze bijzonder fraaie vroege E-Type. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X