Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1956
Km. Stand 22.026 mijl
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Convertible
Kleur Peacock Blue/ Colonial White top
Interieur Blue -white
Cabriokap Softtop en hardtop, wit
Motortype V8, 5,1 liter (312 cu in)
Vermogen 218 PK / 160 KW
Transmissie Automatisch Ford-O-Matic
Brandstof Benzine

1956 FORD THUNDERBIRD CONVERTIBLE

  • Geweldige originele kleurstelling,
  • Matching numbers,
  • Uitgerust met de optionele krachtiger 5,1 liter motor,
  • In prachtige conditie, oudere restauratie,
  • Uitgevoerd met Kelsey-Hayes draadspaakwielen,
  • Elektrisch bedienbare voorbank,
  • Optionele softtop, wit,
  • Originele hardtop met Porthole windows.

 

Over de Ford Thunderbird 

De Thunderbird werd geïntroduceerd in 1955 en was het antwoord van Ford op de Chevrolet Corvette. Hoewel hij dezelfde wielbasis (102 inch) heeft als zijn rivaal, was de Thunderbird ontworpen om praktischer en luxer te zijn dan de Corvette. Ford richtte zich daarmee tot een breder publiek dan Chevrolet met de op sportiviteit- en prestaties gerichte Corvette. In tegenstelling tot de eerste zescilinder Corvette werd de Thunderbird direct met een V8 uitgevoerd.  Het is zonder twijfel een van de meest stijlvolle en iconische auto’s die ooit in de smaak zijn gevallen bij het Amerikaanse auto kopend publiek. De Thunderbird werd meteen een verkoopsucces en het eerste jaar werd hij maar liefst 24 keer beter verkocht dan de Corvette!  In het tweede jaar, 1956 werd hij uitgeroepen als “America’s Most Exciting Car”. Voor het 1956 modeljaar werd er tal van verbeteringen doorgevoerd, meer bagageruimte werd geschapen door het reservewiel achterop de bumper te plaatsen, buiten de kofferruimte. Net zoals bij de luxe vlaggenschip van Ford, de Lincoln Continental. Diverse verfijningen werden toegepast zoals de uitlaatopeningen die geïntegreerd waren in de achterbumper. In de voorspatborden werden bedienbare kleppen gemonteerd, waarmee de interieur ventilatie aanzienlijk werd verbeterd. Om het zicht naar achteren te verbeteren werden de ‘patrijspoort’ ramen in de hardtop leverbaar. Opties tegen meerprijs waren een geheel verzinkbare softtop, automatisch versnellingsbak en een krachtiger V8 motor met 5,1 liter (312 cu in) cilinderinhoud.

 

Over dit specifieke exemplaar

De door ons aangeboden Thunderbird is uitgevoerd in een zeer gewilde kleurstelling en is voorzien van de juiste accessoires. De auto is enkele jaren geleden grondig gerestaureerd. Het plaatwerk is zeer strak en is absoluut vrij van roest, de naden van de portieren, motorkap en kofferdeksel zijn strak en consistent van afmeting. Ook aan de onderzijde verkeert de carrosserie en het chassis zich in een zeer goede staat. De carrosserie is in de originele kleur “Peacock Blue” uitgevoerd en laat de auto stralen. Zeker in combinatie met de afneembare hardtop in de contrasterende kleur “Colonial White”. De hardtop heeft de karakteristieke patrijspoort ramen. De zeer gewilde verchroomde Kelsey Hayes draadspaakwielen, met daar omheen banden met witte zijvlak, benadrukken duidelijk de luxe stijl van de jaren vijftig. Het chroomwerk van zowel de carrosserie als het interieur bevinden zich in een uitzonderlijk fraaie conditie. Achter de omklapbare leuning van de voorbank bevindt zich de softtop welke in opgevouwen toestand volledig uit het zicht is onttrokken. De softtop is wit van kleur en bevindt zich in een smetteloze conditie alsmede de transparante achterruit. De voorbank is met tweekleurig kunstleder bekleed en kan elektrisch worden versteld. De matching numbers V8 motor met 5,1 liter inhoud loopt mooi rond en maakt een geluid dat alleen een achtcilinder V motor kan produceren. Het cruisen met deze prachtige convertible is een waar genoegen, heerlijk onthaasten met de kap naar beneden met de wind in de haren genietend van de muziek uit de originele radio, terwijl de automaat samen met de V8 in het vooronder moeiteloos zijn werk doet.

Wij nodigen u graag uit om nader kennis te maken met deze bijzondere Amerikaanse klassieker.

Gelieve van te voren een afspraak te maken met Mang Yuan via harm.derks@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op met Mang.Yuan via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X