Prijs € 14.500,-
Bouwjaar 1966
Km. Stand 48.648 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Berlina
Kleur Rosso Medio
Interieur Beige
Motortype 0.6 liter, 2-cilinder
Vermogen 18 PK / 13 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1966 FIAT 500 F

  • Origineel Nederlandse auto
  • Slechts 48.648 km gereden
  • Zeer goede en originele staat
  • Technisch in goede conditie

De definitie van stadsauto is deze kleine Fiat. In 1957 kwam de eerste Fiat 500 op de markt en was het voor veel Italianen meteen liefde op het eerste gezicht. Deze bijzondere en kleine Fiat heeft niet alleen ervoor gezorgd dat een heel groot deel van de Italiaanse bevolking de beschikking kreeg over mobiliteit. Ook ver buiten de grenzen van Italië was de Fiat 500 een schot in de roos. En nog steeds heeft dit unieke autootje sympathie bij vrijwel iedereen. De kleine 500 komt na al die jaren nog altijd vrolijk en bijna schattig over. Fiat had zich geen betere opvolger van de beroemde Topolino kunnen wensen.

De vroege versies van de Fiat 500 hadden naar achter scharnierende portieren. De achterin geplaatste tweecilinder perste maar liefst 13 pk vermogen uit. Mede dankzij het gewicht van nog geen 500 kg was dit voor in de stad meer dan genoeg. De 500 was dankzij zijn kleine formaat wendbaar genoeg om door alle Italiaanse steegjes heen te crossen. Vanaf 1960 kreeg de Fiat 500 een iets sterkere motor met 18 pk, een aangename toevoeging, maar het maakt van de 500 uiteraard nog geen optimale reisauto. Ook de naar achteren scharnierede portieren werden om veiligheidsredenen sinds 1965 vervangen voor naar voren scharnierende exemplaren.

Dit specifieke exemplaar is een 500 ‘F’ uitvoering uit 1966, wat betekent dat de auto beschikt over de sterkere 18 pk motor en de naar voren scharnierende portieren heeft. Het unieke aan deze auto is dat het een origineel in Nederland geleverd exemplaar is, met slecht 48.648 km. Op 11 juni reed de Fiat met zijn eerste eigenaar door de deuren van Garage Kramer in Lopik. Het originele service couponboekje en garantiebewijs is nog steeds bij de auto aanwezig en bevestigen zijn historie. Ook het originele linnen kentekenbewijs, afgegeven in 1966, is een uniek detail welke bij de kleine Fiat aanwezig is.  De auto verkeert in een zeer goede en originele staat. Ook technisch is de auto in een uitstekende conditie. Het rijden in deze auto is waanzinnig leuk. Hij bezorgt zowel bij de bestuurder als bij degenen die de auto zien rijden een grote lach op het gezicht. De Fiat 500 is voor de grote Hollander nog verassend ruim. De zitpositie is voor mensen van 1.85 meter nog steeds goed, wat het rijden in de auto uiteraard een stuk aangenamer komt.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze leuke en originele Fiat 500 F. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Ruurt Georg. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar rgeorg@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X