Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1966
Km. Stand 48.648 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Berlina
Kleur Rosso Medio
Interieur Beige
Motortype 0.6 liter, 2-cilinder
Vermogen 18 PK / 13 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1966 FIAT 500 F

  • Origineel Nederlandse auto
  • Slechts 48.648 km gereden
  • Zeer goede en originele staat
  • Technisch in goede conditie

De Fiat 500 historie,

De definitie van stadsauto is deze kleine Fiat. In 1957 kwam de eerste versie van de Fiat 500 op de markt en was het voor veel Italianen meteen liefde op het eerste gezicht. Deze bijzondere en kleine Fiat heeft niet alleen ervoor gezorgd dat een heel groot deel van de Italiaanse bevolking de beschikking kreeg over mobiliteit. Ook ver buiten de grenzen van Italië was de Fiat 500 een schot in de roos. En nog steeds heeft dit unieke autootje sympathie bij vrijwel iedereen. De kleine 500 komt na al die jaren nog altijd vrolijk en schattig over. Fiat had zich geen betere opvolger van de beroemde Topolino kunnen wensen.

De eerste versies van de Fiat 500 hadden naar achter scharnierende portieren. De achterin geplaatste tweecilinder leverde maar liefst 13 pk. Mede dankzij het gewicht van nog geen 500 kg was dit voor in de stad meer dan genoeg. De 500 was dankzij zijn kleine formaat wendbaar genoeg om door alle Italiaanse steegjes heen te crossen. Vanaf 1960 kreeg de Fiat 500 een iets sterkere motor met 18 pk, een aangename toevoeging. Ook de naar achteren scharnierende portieren werden om veiligheidsredenen vanaf 1965 vervangen voor naar voren scharnierende exemplaren.

Over deze 500

Deze kleine reus stamt uit 1966 en is een 500 ‘F’ uitvoering, wat inhoudt dat hij beschikt over de sterkere 18 pk motor en de naar voren scharnierende portieren heeft. Het unieke aan deze auto is dat het een origineel in Nederland geleverd exemplaar is, met slechts 48.648 km op de klok. Op 11 juni 1966 reed deze Fiat met zijn eerste eigenaar door de deuren van Garage Kramer in Lopik. Het originele service couponboekje en garantiebewijs is nog steeds bij de auto aanwezig en bevestigen zijn historie. Ook het originele linnen kentekenbewijs, afgegeven in 1966, is een uniek detail welke bij de kleine Fiat aanwezig is. De auto verkeert in een zeer goede en originele staat. Ook technisch is de auto in een uitstekende conditie. Het rijden in deze auto is waanzinnig leuk, hij bezorgt zowel bij de bestuurder als bij degenen die de auto zien rijden een grote lach op het gezicht. De Fiat 500 is voor de grote Hollander nog verassend ruim, de zitpositie is zelfs voor mensen met een lengte van 1.85 meter nog verbazingwekkend goed, dat hoeft dus geen beletsel te zijn om van deze kleine reus te kunnen genieten!

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze leuke en originele Fiat 500 F. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Geert-Jan Tax. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar geertjan.tax@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X