Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1995
Km. Stand 88.334 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Nero Carbonio
Interieur  Nero
Motortype 5.5 liter, V12
Vermogen 442 PK / 325 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1995 FERRARI 456GT

  • Full Service History, dealeronderhouden
  • Gedocumenteerd met originele boekjes
  • In uitstekende technische en cosmetische staat

De Ferrari 456GT is volgens kenners één der laatste Ferrari’s die nog op klassieke leest werd geschoeid. Het door Pininfarina ontworpen koetswerk ademt een tijdloze klasse uit en eenvoudige, maar kwalitatief zeer bijzondere interieur met klassieke chromen instrumenten herinnerd aan de legendarische 250 Gran Turismo’s die het merk zo befaamd maakten.

De motorisatie is zoals het een Ferrari GT betaamd: een volledig aluminium, handgebouwde 5,5 liter twaalfcilinder voorin, in combinatie met een handgeschakelde 6 versnellingsbak volgens het transaxle principe. Het eindresultaat is een elegante en understated volbloed, die in staat is 4 personen op intercontintale snelheden van meer dan 300 km/uur te vervoeren. Ongekend in 1995 en ook in 2018 nog steeds spraakmakend.

Het door ons aangeboden exemplaar is in 1995 door Ferrari dealer Eberlein&Co geleverd en in 2001 door een Nederlandse liefhebber aangekocht. Vervolgens is de auto onderhouden door gerennommeerde Ferrari specialisten en dealers Piet Roelofs, Munsterhuis en recentelijk, Kroymans Hilversum. In 2016 werd door laatstgenoemde groot onderhoud gepleegd, waarbij de auto technisch volledig is klaargemaakt. Uiteraard zijn de originele onderhoudsboekjes en dossier bij de auto aanwezig.

Bekijk andere klassieke auto’s

X