Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1988
Km. Stand 21.768 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Blu Chiaro Metallizato
Interieur Blu
Motortype 4.9 liter, V12
Vermogen 340 PK / 250 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1988 FERRARI 412 GT

  • Origneel Nederlands geleverde auto
  • Unieke lage kilometerstand
  • Originele en zeer goede staat
  • Fantastische kleurencombinatie blauw / blauw

Het stijlvolle en karakteristieke lijnenspel van de Ferrari 412 is een duidelijke doorontwikkeling ten opzichte van zijn voorganger, de Ferrari 400i. Beide auto’s waren bedoeld als echte vierpersoons Ferrari’s. En in de 412 is het dan ook prima uit te houden voor vier personen. Naast genoeg ruimte voor de inzittenden biedt de auto ook een uitstekende bagageruimte. Voor de langere reizen was de Ferrari 412 dan ook een van de meest geliefde Ferrari’s uit zijn tijd.  Het indrukwekkende ontwerp is getekend door Pininfarina en verliest net als andere ontwerpen van dit huis niets aan kracht.

Deze origineel Nederlandse door Kroymans in Hilversum geleverde Ferrari 412 heeft slechts 21.768 kilometer gereden. Zelfs het originele Kroymans dealerstickertje zit nog achterop. De auto verkeert in een uitstekende technische en optische conditie. De auto heeft slecht 3 eigenaren gehad, welke overduidelijk allen de auto gekoesterd hebben. De huidige eigenaar heeft de auto sinds 2015 in zijn bezit . Het is duidelijk aan de auto te zien dat er altijd netjes en zuinig mee om te gaan is. De auto is in een buitengewoon goede en originele staat. De lak en het interieur zijn in een uitstekende conditie.

Ook technisch is er niets op de auto aan te merken. Hij is dan ook klaar om heerlijke reizen te maken. Lange reizen maken is iets wat deze Ferrari uitstekende kan. Met het grootste gemak trekt de bijna 5,0 liter grote V12 de bijna 2000 kg wegende Ferrari iedere heuvel op. En ook wanneer het bochtiger begint te worden blijft het een echte Ferrari, en staat de 412 uitstekend zijn mannetje. Het is een goede balans tussen comfort en een bepaalde mate van sportiviteit, welke ook nu is te vinden in enkele van de recentere modellen van Ferrari.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze wonderschone Ferrari 412 GT. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Geert-Jan Tax. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar brooks@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / brooks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X