Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1988
Km. Stand 23.941 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Berlinetta
Kleur Rosso Corsa
Interieur Nero
Motortype 3.2 liter, V8
Vermogen 271 PK / 199 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1988 FERRARI 328 GTB

  • Unieke en zeer lage kilometerstand
  • Zowel technisch als optisch in zeer goede conditie
  • Recent zeer groot onderhoud gehad
  • Begeerlijke GTB uitvoering

De Ferrari 328 is een van de auto’s die bij velen op een print aan de muur heeft gehangen. En nog steeds is het een fantastisch en begeerlijk ontwerp om uren naar te kijken. Wanneer deze auto in het echt aan komt rijden is het niet alleen een bijzondere verschijning, maar ook overduidelijk een echte Ferrari. En dan heeft dit specifieke exemplaar de enige perfecte kleur: Rosso Corsa. Waar de meeste 328’s uitgevoerd zijn als GTS met het bekende targadak, is dit een van de veel zeldzamere gesloten exemplaren, de GTB. Van de GTB zijn er slecht 1.344 gebouwd ten opzichte van 6.068 exemplaren van de GTS.

In mei 2019 heeft deze Ferrari zeer groot onderhoud gehad, waarbij werkelijk alles is uitgevoerd om de auto in topconditie te brengen. Denk hierbij aan een grote onderhoudsbeurt, vervangen van de distributie, uitlijnen en nog veel meer. Alle facturen hiervan zijn uiteraard aanwezig en inzichtelijk. Deze Italiaanse schoonheid is helemaal klaar om de mooiste ritten te gaan maken. Niets is leuker dan de horizon tegemoet te rijden en iedere kilometer te genieten van het geluid en de beleving van deze Ferrari.

Deze Ferrari 328 GTB is zijn leven begonnen in Duitsland. Het originele serviceboekje met de stempels van Ferrari Schuster-Automobile in Ansbach-Brodswinden is uiteraard aanwezig. Hieruit is ook de uniek lage kilometerstand van de auto te herleiden. Het geheel maakt deze auto tot een zeer bijzonder exemplaar. In april 2015 is de auto naar Nederland gekomen en sindsdien in bezit van één eigenaar. Ook de Nederlandse eigenaar heeft nooit veel met de auto gereden, wat resulteert in de nog steeds zeer lage kilometerstand van 23.941 km. Kortom, deze Ferrari is een fantastische rijdersauto en uniek collectorsitem.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze indrukwekkende en zeer bijzondere Ferrari 328 GTB. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X