Prijs € VERKOCHT,-
Bouwjaar 1993
Km. Stand 231.700 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Limousine
Kleur Morroco Red
Interieur Charcoal Leather
Motortype 5.3 liter, V12
Vermogen 265 PK / 194 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

1993 Daimler Double Six 5.3 V12

  • Origineel Nederlands geleverd
  • Recent uitgebreide service gehad
  • Zeldzame kleur Morocco Red
  • Uitgebreide documentatie aanwezig

‘’De stille kracht van autoriteit.”

Wat een rust aan boord van de bijzonder fraaie Daimler Double Six met zijn stille V12 motor. Zoals Daimler in de brochure vermeldt: ‘’De passagiers bevinden zich in een stijlvolle omgeving van luxueuze fauteuils, volledige airconditioning, electrisch bedienbare getinte ramen en een overvloed aan verfijningen voor het comfort, waarmee zij goed beschermd zijn tegen de buitenwereld.’’ Een uiteindelijke rit in de auto zal overtuigen dat dit ook daadwerkelijk waargemaakt wordt. Alles in deze bijzondere auto is erop gericht het de inzittenden zo aangenaam mogelijk te maken. Zelfs wanneer we de modernste auto’s als maatstaf nemen is de Daimler Double Six een gewaagde partij. Auto’s die zo fijn en comfortabel rijden als de Double Six worden tegenwoordig bijna niet meer gemaakt.

Het bijzondere aan deze Daimler Double Six is dat het van de laatste Series III exemplaren is, welke tot in 1992 gebouwd zijn en beschikken over de majestueuze 5.3 V12. Ook bijzonder is dat alleen de laatste in 1992 gebouwde exemplaren verkrijgbaar waren in de kleur Morocco Red, en dit door Brooks Classics aangeboden exemplaar is uitgerust in deze voor de Double Six uiterst zeldzame kleur. De lak ziet er uitstekend uit en is in een goede staat. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen in het interieur heeft ervoor gezorgd dat deze na al zijn kilometers nog in een uitstekende conditie is.

Ondanks de kilometerstand van 231.700 is deze in januari 1993 origineel in Nederland geleverde Daimler Double Six in een uitstekende conditie. De auto is altijd perfect onderhouden en verzorgd, wat ook gedocumenteerd is aan de hand van het enorme pakket aan onderhoudsfacturen dat bij de auto aanwezig is. Vanaf 2005 zijn alle facturen aanwezig en inzichtelijk, en is duidelijk te zien dat de auto in handen is geweest van een liefhebber die niet bezuinigd heeft op het onderhoud. Leuk detail is dat ook het originele eerste Nederlandse kentekenbewijs bewaard is gebleven en uiteraard beschikbaar is bij de rest van de documentatie. Vanaf 2013 heeft de auto niet veel kilometers meer gereden. Onlangs heeft deze majestueuze Daimler een uitgebreide inspectie gehad en staat hij weer klaar om de weg op te gaan. De auto heeft nog waanzinnig veel fijne kilometers in het verschiet. De nieuwe eigenaar zal zich verbazen over de hoeveelheid comfort, luxe en plezier die deze Daimler in zich heeft.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met de bijzondere klasse van deze Daimler Double Six. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Mang Yuan via harm.derks@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op met Mang Yuan via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X