Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1965
Km. Stand 51.000 miles
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupe
Kleur Milano Maroon
Interieur Zwart
Materiaal Leder
Motortype V8 327 Turbo-Fire , 5.3 liter
Vermogen 250 pk
Transmissie Powerglide automaat
Brandstof Benzine

1965 Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe

• Originele uitstekende conditie
• Van de eerste Nederlandse eigenaar, sinds 1996
• Originele Central Lock velgen
• Matching numbers van motor, transmissie etc.

De Corvette Sting Ray C2

De Chevrolet Corvette (C2) is de tweede generatie van de Corvette sportwagen geproduceerd door General Motors in de jaren 1963 tot 1967. Net als zijn voorganger is de carrosserie volledig uit fiberglas vervaardigd, destijds een unicum in de automobiel wereld. Er was in die tijd niets maar dan ook helemaal niets wat op de Corvette leek, de vormgeving van de Corvette Sting Ray, zoals hij genoemd werd, was futuristisch. De vormgevers hadden als stijlvoorbeeld naar de pijlstaartrog gekeken, wat de typenaam Sting Ray op de auto verklaart. Het befaamde autoblad ‘Sports Car International’ verkoos in 2004 de Sting Ray tot nummer vijf van de meest spraakmakende sportwagens  van de zestiger jaren, in de ‘Top Sports Cars of the 1960s’ verkiezing.

Over deze Corvette Sting Ray

Deze Sting Ray verliet in 1965 de fabriek in St Louis in Missouri de Verenigde Staten en werd afgeleverd aan Amerikaanse klant. In maart 1996 kocht een Nederlandse Corvette liefhebber deze Sting Ray en heeft hem tot heden in bezit gehad. Hij heeft deze unieke auto zeer spaarzaam gebruikt en altijd in een verwarmde garage gestald, er werd voor zover mogelijk alleen met goed weer gereden en heeft nooit sneeuw of pekel gezien. Sinds de aankoop is de Corvette altijd perfect onderhouden geweest wat deze Coupe ook duidelijk uitstraalt. Originaliteit kenmerkt deze Sting Ray, zelfs alle ruiten uit 1965 zijn rondom nog gemonteerd. Het interieur is enkele jaren geleden gedeeltelijk vernieuwd en ziet er fris en strak uit. De originele Delco drukknop radio, die kenmerkend in een verticale positie in het dashboard is gemonteerd, voorzien van AM en FM frequentieband is aanwezig en speelt uiteraard. Ook het tijdklokje in het instrumentenpaneel geeft gewoon de tijd aan. Het modeljaar 1965 bracht enkele specificatie verbeteringen met zich mee, waarbij voor het eerst de toepassing van schijfremmen op alle wielen. De remschijven zijn geventileerd en voorzien van vier remzuigers per klauw. De originele aluminium wielen zijn van het ‘Knock- Off ‘type en voorzien van een kenmerkende centrale vleugelwielmoer. De auto heeft enkele praktische extra’s zoals de Powerglide automaat, stuur en rembekrachtiging wat het rijcomfort aanzienlijk verhoogd. De ‘Turbo- Fire’ achtcilinder V motor heeft een cilinderinhoud van 5,3 liter, het is een zeer betrouwbare ‘Old School’ blok dat  250pk levert en is ‘Matching Numbers” evenals de transmissie en het cardan.
De carrosserie werd een aantal jaar geleden geheel overgespoten in de originele kleur Milano Maroon. Door de jaren heen zijn er verschillende prijzen gewonnen met deze Sting Ray. Het rijden met deze futuristische Amerikaanse stijlicoon is bijna onwerkelijk, het donkere geluid, de trekkracht en de aandacht die u van de omgeving krijgt is een onvergetelijke en ook verslavende ervaring, elke rit weer opnieuw ! Live the Dream!

Is uw interesse gewekt, dan nodigen wij graag uit om nader kennis te maken met deze Corvette Sting Ray. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Mang Yuan via harm.derks@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl of e-mail harm.derks@broekhuis.nl voor meer informatie.

Bekijk andere klassieke auto’s

X