Prijs € 69.500,-
Bouwjaar 1966
Km. Stand 1.500 mls
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Roadster
Kleur Sherwood Green Pearl
Interieur Beige
Motortype 7.0 liter, V8
Vermogen 431 PK / 317 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1966 COBRA 427 SABRE

  • Niet van origineel te onderscheiden replica
  • Zowel technisch als optisch in zeer goede staat
  • Slecht 1.500 miles gereden
  • Prachtige kleur Sherwood Green Pearl

Over de Cobra

Sinds zijn introductie in 1961 is de Cobra een fenomeen. In Europa werd deze extreem krachtige sportauto geïntroduceerd als AC Cobra, terwijl hij in de Verenigde Staten als Shelby Cobra door het leven ging. Een relatief compacte sportauto met een motor die normaal gesproken alleen in veel grotere auto’s zou liggen. Dat maakt van de Cobra een unieke, waanzinnig snelle sportauto die iedere bestuurder versteld zal doen staan.

De Amerikaanse coureur en auto-ontwerper Carroll Shelby kwam in 1961 tot het idee een nieuwe sportauto te ontwikkelen die de concurrentie aan zou kunnen met de machtige Corvette. Nadat hij als coureur voor Aston Martin de 24 uur van LeMans won ging zijn interesse steeds meer uit naar het ontwerpen van auto’s. Hij kwam tot het briljante idee om een compacte sportauto te voorzien van een lichtgewicht V8 motor, die de auto in staat moest stellen duizelingwekkende prestaties te leveren. Hiervoor ging hij de samenwerking aan met de Britse autofabrikant AC. Op zijn zoektocht naar een geschikte krachtbron belandde Shelby bij Ford, die buitengewoon positief reageerde op een nieuwe auto die eindelijk de hegenomie van de Corvette kon bestrijden. Met de ervaring van AC op het gebied van sportauto’s en de krachtbron van Ford kon Shelby beginnen aan het ontwerpen van de Cobra.

De productie van de eerste Cobra’s kon beginnen. Door de jaren heen veranderde de motor een aantal keren, waarbij in 1966 gestart werd met het monteren van de 7.0 V8, beter bekend onder de naam 427, refererend naar het aantal cubic inches dat het slagvolume van deze motor groot is. Het enorme formaat van deze motor maakt onder andere een vermogen van 431 pk  mogelijk. Met brute kracht sprint de Cobra naar de horizon en zonder moeite dendert de kleine sportauto door naar een duizelingwekkende topsnelheid van 262 kilometer per uur.

Over dit specifieke exemplaar

De buitengewoon fraaie combinatie van de unieke lak Sherwood Green Pearl met het lichtbruine interieur maakt van deze Cobra een echte koppendraaier. Deze replica is met de allergrootste zorg van het Amerikaanse bedrijf Sabre met niets anders dan vakmanschap opgebouwd. Door gebruik te maken van de originele 427 motor, in combinatie met de achteras van een Corvette C4, ligt deze auto als een blok op de weg waarbij met veel precisie hoge snelheden bereikt kunnen worden. Zowel bij de opbouw als bij het onderhoud van deze auto is nooit kosten noch moeite gespaard.

Speed Centre in Geldermalsen heeft de motor geblueprint, waardoor werkelijk alle onderdelen geoptimaliseerd zijn. Wanneer de motor met een brul gestart wordt is gelijk te merken dat alle onderdelen zeer efficiënt en zo optimaal mogelijk draaien. De opbouw van deze auto waarbij de kwaliteit en afwerking op het hoogste niveau stonden maakt van deze Cobra een van de beste die er is.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze bijzondere Cobra.

Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X