Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2012
Km. Stand 58.250 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Granite
Interieur Dark Bourbon
Motortype 4.0 liter, V8
Vermogen 508 PK / 374 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2012 BENTLEY CONTINENTAL GT V8

 • Uitgerust met fijne 4.0 V8
 • Mulliner specificatie
 • Imposante en stijlvolle kleurencombinatie
 • Origineel Nederlandse auto

Racelegendes

Bentley, het merk dat sinds de eerste wereldoorlog bekend staat om zijn vele deelnames aan de 24-uur van Le Mans. Meerdere keren wist het merk de winst van deze prestigieuze race op zijn naam te schrijven. Voor het eerst won Bentley in 1924, waarna van 1927 tot en met 1930 zelfs ieder jaar de winst werd behaald. Walter Owen Bentley, de oprichter van het merk, had heldere bedoelingen met de deelnames aan de racesport. Iedere keer dat de voorpagina van de krant werd bereikt zorgde het voor publiciteit, een boost van de verkopen en als belangrijkste de vestiging van het merk Bentley.

Sportieve auto’s voor op de openbare weg werden ook al vanaf het begin ontwikkeld. De eerste Grand Tourer was de in 1919 ontwikkelde Bentley 3-Litre. De hint naar het metrische stelsel in de typeaanduiding van de auto is een stille hint naar de ambitie van Bentley om een auto te maken die alle continenten kan doorkruisen. Door velen wordt de in 1930 geïntroduceerde 8-Litre gezien als het meesterwerk van Walter Bentley. De auto was zo krachtig dat de 100 mijlen per uur altijd behaald konden worden, onafhankelijk van de carrosserie die door de eigenaar was gekozen. Voor die tijd een waanzinnige prestatie.

Overname door Rolls Royce

Na de overname in 1931 door Rolls Royce waren er genoeg financiële middelen om het voortbestaan van Bentley te garanderen. De samenwerking met de tot dan toe rivaal van het merk leidde tot verbetering van de kwaliteit en eenvoudigere bediening van de modellen. De laatste Grand Tourer ontwikkeld onder het regime van Rolls Royce was de Continental R, die in 1991 op de markt kwam. De Continental T was hier een nog snelle variant van, dankzij de sterkere motor en kortere wielbasis.

Continental GT

Na de overname door de Volkswagen Group was de zeer vernieuwende Bentley Continental GT de heruitvinding van de Grand Tourer en tevens de heruitvinding van het merk Bentley. De grote coupé werd in eerste voorzien van de magische 6.0 W12, welke ook in andere auto’s van de Volkswagen Group te vinden was. Door velen is deze motor geprezen om zijn fantastische prestaties, waardoor de auto zowel in het grootste comfort als op de hoogste snelheden over de snelweg kon cruisen. Enige nadeel van deze enorme motor is dat de auto er toch wel erg zwaar van werd. Daarom is na de facelift van de Continental GT in 2011 besloten de auto ook uit te gaan voeren met de lichtere 4.0 V8. In 2012 kwam de Continental GT ook daadwerkelijk met de 500pk V8 op de markt.

Over dit specifieke exemplaar

Dit specifieke exemplaar is een origineel Nederlandse auto. Echter, in 2013 is de auto geëxporteerd naar Duitsland. Na 3 jaar is de auto in 2016 weer terug naar Nederland gekomen en sindsdien in bezit geweest van één eigenaar. De auto heeft in maart 2019 groot onderhoud gehad en is nu weer klaar voor veel fijne kilometers. Het betreft hier een tweede generatie Continental GT, met de fijne 4.0 V8 welke 510pk levert. De samenstelling is meer dan smaakvol gekozen. De Granite exterieurkleur past perfect bij het Dark Bourbon interieur. Wat het rijden nog aangenamer maakt is dat het hier gaat om een zeer complete Mulliner uitvoering gaat. De afwerking is fenomenaal, met de grootste aandacht voor detail.

Fabrieksopties

 • Main Paint
 • Boot carpet
 • Contrast Stitching
 • Stitching to Steering Wheel in Contrasting Colour
 • Driving Specification Including Colour Specification
 • Deep Pile Overmats To Front & Rear
 • Heated, Single Tone & Seat Ventilation to Front Seats
 • Power Boot Opening and Closing
 • Remote Controlled Garage Door / Electronic Gate Opener – Euro Link System

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze fantastisch rijdende en beeldschone Bentley Continental GT. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X