Prijs VERKOCHT
Bouwjaar  2013
Km. Stand  31.255 km
BTW  Niet verrekenbaar
Carrosserietype Limousine 4 door
Kleur Pentland Green Metallic
Interieur Cream Truffle leather
Motortype 6.0 liter, V12
Vermogen 558 PK / 410 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2013 ASTON MARTIN RAPIDE S

  • Origineel in Nederland geleverde auto,
  • In uitstekende staat verkerend,
  • Volledige dealer onderhoud historie,
  • Zeer gedistingeerde Q Special kleurstelling Pentland Green,
  • Facelift model Rapide S met een waanzinnige 6.0 V12 met 558 pk.

 

De Aston Martin Rapide historie

Toen de Aston Martin Rapide Concept in 2006 werd getoond maakte de auto al een overweldigende indruk. Deze indruk is niet verminderd toen het productiemodel in 2010 op de markt kwam. Niet veel mensen hadden gedacht dat er na de Lagonda ooit nog een vierdeurs Aston Martin zou komen, in het exclusieve en luxe segment waar de populaire Maserati Quattroporte en Porsche Panamera de lakens uitdeelde. Het idee van Aston Martin was duidelijk: een elegante vierdeurs sportcoupe die ook nog eens een snelheid van 300 kilometer per uur zou moeten kunnen halen met vier passagiers aan boord. Maar dan wel in luxe en weelde zoals een Aston Martin betaamt.

Uiteraard mocht geen enkel klassiek designelement van Aston Martin verloren gaan bij de Rapide. De beeldschone lijnen van de veelgeprezen DB9 en Vanquish zijn dan ook duidelijk aanwezig. De motor is hetzelfde gebleven als in de andere modellen van Aston Martin. Een geweldige 6.0 liter V12 die zijdezacht loopt, maar op het moment dat het gaspedaal wordt ingetrapt met een brul tot leven komt en voor een brute krachtexplosie zorgt.

Over deze Aston Martin Rapide S

Voor het modeljaar 2014 werd de gefacelifte en doorontwikkelde versie van de Rapide geïntroduceerd. Met als type aanduiding “Rapide S”. De externe wijziging is al direct zichtbaar door een krachtiger vormgegeven front waar een nieuwe forsere grille prijkt. Deze is volledig met de hand gebouwd uit aluminium. Daarnaast zijn er ook onderhuids tal van verfijningen doorgevoerd. Ook werd het motorvermogen van de 6.0 liter twaalfcilinder door optimalisatie met 82 pk verhoogd en steeg naar liefst 558 pk. Deze prachtig gelijnde Rapide S is orgineel in Nederland geleverd door Aston Martin Hilversum in augustus 2013. Daar heeft deze sportcoupe ook altijd zijn onderhoud mogen ontvangen. Uiteraard is de volledige historie, van onderhoud en eigenaren, van deze auto bekend. Het onderhoudsboekje is keurig afgestempeld en uiteraard bij de auto aanwezig. Deze Rapide S is voorzien van een Q Special colour, Pentland Green. Een prachtige metallic kleur met een ontzettende diepe glans. De combinatie van de buitenkleur met het lichtgekleurde lederen Cream Truffle interieur, maakt dat deze Aston Martin een lust voor het oog is. Het interieur ademt luxe en weelde uit, geheel in overeenstemming met de rijke traditie van een Grand Tourismo. De prachtige sportstoelen, dorpels, deurpanelen en middenconsole, kortom overal waar het oog reikt is het interieur afgewerkt met prachtig gestikt nappaleder. Tezamen met het subtiele gebruik van gepolijst aluminium en panelen met houten inleg vormt het een resultaat dat slechts gerealiseerd kan worden door jarenlange vakmanschap en handwerk. In elk geborduurd Aston Martin -logo zitten meer dan vijfduizend steken, het geeft de zorg aan met welke perfectie de afwerking van de auto wordt gecreëerd. De voorste sportzetels zijn volledig elektrisch instelbaar en voorzien van geheugenstand. Zowel de voor- en achterzetels zijn elektrisch te ventileren en te verwarmen. De hemelbekleding, zonnekleppen en raamstijlen zijn met het fijnste soort Alcantara bekleed. Het Bang & Olufsen audiosysteem is voorzien van 12 speakers, waaronder twee motorgestuurde akoestische speakers welke uit het dashboard omhoog komen. Het systeem bezit ook een subwoofer en heeft een vermogen van 1.000 watt. De achterpassagiers hebben elk een monitor tot hun beschikking welke in de rugleuning van elke voorstoel is geïntegreerd. De algehele conditie van auto, zoals de carrosserie, de techniek alsmede het interieur, is werkelijk onberispelijk.

De Aston Martin Rapide S is een auto die een waanzinnige indruk achterlaat. Dit door Brooks Classics aangeboden exemplaar maakt nog net zo veel indruk als toen hij nieuw was. Door de conditie waarin hij verkeert zal hij altijd uniek en waardevast blijven.

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met deze indrukwekkende Aston Martin. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Mang Yuan. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar mang.yuan@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / mang.yuan@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X