Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2003
Km. Stand 45.048 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur British Racing Green
Interieur Dark Tan
Motortype 5.9 liter, V12
Vermogen 420 PK / 307 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2003 ASTON MARTIN DB7 GTA

  • Unieke en zeldzame GTA uitvoering
  • In totaal slechts 112 exemplaren gebouwd
  • Eerste prijs winnaar 2021 Aston Martin Owners Club Bloxham Virtual Concours
  • Uitstekende technische en optische conditie
  • Stijlvolle kleurencombinatie British Racing Green / Dark Tan

Er zijn van die auto’s die met de tijd alleen maar mooier worden. De Aston Martin DB7  is een van die auto’s. De klassieke maar ook chique Brit weet het hart van menig klassiekerliefhebber steeds meer te veroveren. Het lijkt wel alsof de tijdloze schoonheid van de DB7 naarmate het model ouder wordt steeds beter wordt. Bijna aan het einde van de levenscyclus van de DB7 introduceerde Aston Martin in 2002 een nieuwe en meest sportieve uitvoering; de GT/GTA.

Bij de Aston Martin DB7 GT werd het vermogen van 420 pk naar 435 pk getild. Ook het onderstel werd aangepast, wat resulteerde in 20% stijver chassis. De aangepaste uitlaat zorgde voor een sportiever geluid en de nieuwe Brembo remmen brachten de auto een stuk sneller tot stilstand dan de standaard exemplaren van de  DB7 Vantage. Ook op uiterlijk gebied zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd, om een betere stabiliteit op hoge snelheid te realiseren. Onder andere de in de kofferdeksel geintegreerde  spoiler verminderde de lift van de auto met 50%. De GT is ook herkenbaar aan de twee power-domes met ventilatieroosters  in de motorkap, de opvallende grill met de specifieke draad structuur en de unieke lichtgewicht 5-spaaks velgen. Het gevolg van al deze aanpassingen is dat de GT een veel betere wegligging heeft en veel strakker stuurt dan de DB7 Vantage. Daarmee is de GT echt een gentleman’s sportscar geworden.

Met al deze aanpassingen kon het interieur uiteraard niet achterblijven en is de GT te herkennen aan sterk verbeterde sportstoelen met GT logo, donker eikenhouten afwerking en lichte aluminium afwerking van de instrumenten op de middenconsole.

Dit door Brooks Classics aangeboden exemplaar betreft een zeldzame GTA. De GTA heeft alle verbeteringen aan het chassis, de aerodynamica en het interieur van de GT, maar dan gekoppeld aan de bekende ZF 5-traps Touchtronic automatische versnellingsbak, waarmee ook aan het stuur geschakeld kan worden.. Bij de GTA komt het vermogen iets lager uit: 420 pk in plaats van 435 bij de GT.

Onder kenners zijn de GT en GTA de meest gewilde versies van de DB7, waarbij de GTA nog net een streepje voor heeft, mede omdat er daarvan slechts 112 geproduceerd zijn (waarvan 52 links gestuurd), tegen 190 GT’s. De prijsontwikkeling van deze beperkte oplages laat dit ook duidelijk zien.

Dit specifieke exemplaar is in een uitstekende technische en optische conditie. Volgens de Aston Martin Heritage Trust is dit   het enige exemplaar dat is geleverd  in de  prachtige, stijlvolle kleurstelling British Racing Green met een Dark Tan interieur. De af-fabriek optionele 19 inch velgen maken de sportieve uitstraling van de DB7 GTA helemaal af. De Aston Martin is origineel in Italië geleverd, waarna de auto in 2015 de reis naar Nederland heeft gemaakt. In Nederland is de auto altijd in bezit geweest van één eigenaar, die kosten noch moeite heeft gespaard om de auto in topconditie te houden. Het onderhoud is altijd uitgevoerd bij Aston Martin dealer Kroymans in Hilversum, waarvan alle facturen aanwezig zijn. Bij 44.990 km heeft de auto zijn laatste onderhoudsbeurt gehad, wat betekent dat de auto  helemaal klaar is voor nog veel plezierige kilometers.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met de schoonheid en sportiviteit van deze unieke Aston Martin DB7 GTA.
Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Harm Derks. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar harm.derks@broekhuis.nl

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in voornamelijk Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl  voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl

Bekijk andere klassieke auto’s

X