Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2002
Km. Stand 52.072 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Pentland Green
Interieur Forest Green / Light Tan
Motortype 5.9 liter, V12
Vermogen 417 PK / 307 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

2002 ASTON MARTIN DB7 VANTAGE 5.9 V12

  • Voorzien van waanzinnig fijne 5.9 V12
  • Origineel in Nederland geleverd
  • Fantastische kleurencombinatie
  • Gehele historie aanwezig

Over de Aston Martin DB7

In het begin van de jaren negentig werd duidelijk dat de productie van Aston Martin moest toenemen om ervoor te zorgen dat het merk zou overleven. Er werd besloten dat een kleinere auto dan de tot dan toe bekende Aston Martin V8 deze opdracht zou moeten kunnen vervullen. Een auto die verkocht kon worden in alle markten over de hele wereld en die minder duur zou zijn dan de andere Aston Martins. Door de nauwe samenwerking met Ford werden er niet alleen nieuwe financieringsbronnen gevonden, maar werd ook de deur geopend naar een van de beste ontwikkelingsafdelingen in de autobranche.

In 1993 werd dan ook eindelijk het doek getrokken van de buitengewoon fraai gelijnde DB7. Het prachtige lijnenspel, dat het erfgoed en de traditie van Aston Martin belichaamt, is ontstaan uit de ontwerpen van de alom bekende Ian Callum. De motor is ontwikkeld door het Engelse TWR, een raceteam en ontwikkelaar van motoren voor onder andere Jaguar en nu dus ook Aston Martin. In eerste instantie werd de DB7 geleverd met een nieuwe 6-cilinder lijnmotor, goed voor een vermogen van 355pk.

De DB7 kreeg aanzienlijke technische verbeteringen in 1999 met de introductie van de DB7 Vantage, de eerste Aston Martin die een V12-motor gebruikte. De Vantage kreeg de op dat moment hagelnieuwe 5.9 V12. Deze motor zal altijd indrukwekkend blijven dankzij het waanzinnige,  kippenvel veroorzakende, geluid dat uit de twee subtiele uitlaten komt. De meest opvallende uiterlijke veranderingen van de DB7 Vantage ten opzichte van de DB7 zijn de bredere grill en de gecombineerd mist- en knipperlichten. Daarnaast werden de spiegels verplaats van de deuren naar de A-stijl.

Over dit specifieke exemplaar

Deze door Brooks Classics aangeboden Aston Martin DB7 Vantage heeft de zeer fijne 5.9 V12. Het is een van de latere exemplaren uit 2002. De DB7 is origineel in Nederland geleverd en heeft slechts drie eigenaren gehad. Aan de fantastische optische staat van de auto valt niet op te merken dat deze schoonheid al 17 jaar oud is. De stijlvolle en tijdloze kleurencombinatie is perfect gekozen waardoor de lijnen van deze coupé nog beter uitkomen. De eerste eigenaar heeft ervoor gekozen de auto uit te voeren met een prachtig two-tone interieur, bestaande uit de kleuren Forest Green en Light Tan leder. In combinatie met de Pentland Green exterieurkleur is deze Aston Martin een beeldschone en stijlvolle verschijning. Zo mooi zijn ze maar weinig te vinden.

In januari 2018 is de laatste grote onderhoudsbeurt uitgevoerd, waardoor de auto nu klaar is voor nog veel plezierige kilometers. De brute V12 loopt heerlijk rustig en is altijd gereed voor de mooiste ritjes. Naast de goede wegligging draagt ook het prachtige geluid bij aan een geweldige rijbeleving. En de 417pk zorgen er dan ook nog eens voor dat onvoorstelbare snelheden gehaald kunnen worden, op die prachtige ritten door heel Europa. Want daar is deze auto voor bedoeld. Met de grootste glimlach op het gezicht rijden naar de mooiste plekken die er zijn.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze stijlvolle Aston Martin DB7 Vantage. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*

 

 

Bekijk andere klassieke auto’s

X