Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 2018
Km. Stand 59.325 km
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Coupé
Kleur Magnetic Silver Metallic
Interieur Bitter Chocolate
Motortype 4.0 Liter twin-turbo V8 
Vermogen 510 pk
Transmissie Automatisch, 8 versnellingen
Brandstof Benzine

2018 Aston Martin DB11 V8

* Origineel Nederlands geleverd exemplaar (Cito Aston Eindhoven)

* Volledig Aston Martin dealer onderhouden

* Smaakvolle kleurencombinatie Magnetic Silver Metallic | Bitter Chocolate

* Uitstekende technische en optische conditie

 

De DB11 is een heerlijke manier om heel snel, heel ver te rijden. Een échte GT.
Dit exemplaar is uitgevoerd in het Magnetic Silver Metallic, wat een magische diepe rijke glans vertoont, vooral in direct zonlicht. Het volledig lederen interieur in bitter chocolate zorgt samen met het exterieur voor een bijzonder smaakvolle configuratie, enig in zijn soort.
Zijn krachtige 4.0 Twin Turbo V8-motor produceert 510 pk die, gekoppeld aan de 8-traps ZF-automaat, voor geweldige prestaties kan zorgen.

“We hebben geprobeerd om de diepe bastonen een beetje uit de soundtrack van de AMG V8 te halen en er meer middentonen aan toe te voegen,” aldus een engineer van Aston Martin.
Het klinkt geloofwaardig, maar het geluid van een aanstormende DB11 V8 klinkt als een naderende onweersbui met een bijzonder slecht humeur. Bassig. Hard. Rauw.
Op basis van het geluid zou je niet denken dat de V8 maar 4,0 liter slagvolume heeft. Op grond van de prestaties trouwens ook niet; hij levert 98 pk minder dan de 5,2-liter biturbo V12, maar dan hou je er nog altijd 510 over.
Bovendien: het maximum koppel ligt met 675 Nm slechts 25 Nm lager en het is met dank aan twee turbo’s tussen 2.000 en 5.000 tpm beschikbaar. Voeg daar het simpele feit aan toe dat de GT 115 kilo slanker is en je kunt wel extrapoleren hoe de prestaties zijn: ruim bovengemiddeld.
Zeker in het middengebied ramt de V8 de DB11 met bijna lachwekkende daadkracht voorwaarts. Tussensprints zijn zo’n belevenis, dat je stiekem hoopt op mogelijkheden om ze uit te voeren. Begeleid door de hamerende soundtrack van de V8 vergeet je al snel dat er ook een V12 bestaat.

Deze DB11 is altijd uitstekend onderhouden en daarom ook nu meteen klaar om weer verder te rijden.
Uiteraard zijn alle bijbehorende boekjes en facturen van het gedane onderhoud aanwezig.

Wij nodigen u graag uit om nader kennis te maken met deze fenomenaal rijdende, prachtige eigentijdse en eigenzinnige Aston Martin DB11.
Graag van tevoren een afspraak te maken met Harm Derks via harm.derks@broekhuis.nl

Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in voornamelijk Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit.

Bekijk andere klassieke auto’s

X