Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1927
Km. Stand N.v.t.
BTW Niet verrekenbaar
Carosserietype Roadster
Kleur France Bleu
Interieur Beige leder
Cabrioletkap N.v.t.
Motortype 1.097 cc, 4 cilinder
Vermogen 40 PK
Transmissie 3 versnellingen
Brandstof Benzine

1927 Amilcar CGS Roadster

  • Zeldzaam en uniek model,
  • Vierwiel remmen,
  • Oudere vakkundige body-off restauratie,
  • Gedurende 32 jaar bezit van een eigenaar,
  • Voorzien van aluminium Cozette cilinderkop

 

Amilcar in het algemeen

Amilcar was een Franse autofabrikant, gevestigd in Saint-Denis een voorstad van Parijs, die auto’s produceerde van 1921 tot 1939. De naam is een onvolkomen anagram van de achternamen van de oprichters, Joseph Lamy en Émile Akar. Het merk is bekend geworden door zijn kleinere auto’s. Amilcar wordt vaak “the poor man’s Bugatti” genoemd. Er zijn dan ook enkele belangrijke gelijkenissen zoals het sportieve uiterlijk en het lage gewicht van de auto’s. De Amilcar geeft evenals de Bugatti door het extreem lage gewicht ontzettend veel rijplezier! De Amilcar CGS was de meest succesvolle auto van deze Franse firma. De meeste auto’s werden verkocht met een sportieve carrosserie met twee zitplaatsen, tegen meerprijs van aluminium, waardoor eigenaren werden aangemoedigd om deel te nemen aan lokale wedstrijden.

Over deze Amilcar

Deze Amilcar CGS rolde in 1927 uit de fabriek om aan een Franse klant geleverd te worden. De markante body en spatschermen zijn uitgevoerd in “ France Bleu” gecombineerd met een blank aluminium motorkap. Samen met het beige lederen interieur geeft het deze Amilcar een kenmerkende uitstraling die alleen Franse sportwagens uit dat tijdperk bezaten. De ‘Carte Grise’ het Franse registratie document, dateert uit 1982 en is bij de auto aanwezig. In de periode van 1982 tot 2014 heeft de auto slechts één eigenaar gekend. Rond het jaar 2000 werd de auto in zijn oorspronkelijke glans hersteld. Na voltooiing van de restauratie is er spaarzaam met de CGS gereden en is er regelmatig onderhoud gepleegd. Deze prachtige Amilcar verkeert in een zeer goede conditie met een prachtig ‘vintage’ patina. De viercilinder-lijnmotor is uitgerust met een aluminium Cozette cilinderkop en levert een verbluffende 40 pk uit een cilinderinhoud van 1.097 cc, hetgeen in 1927 uitermate hoog was. De combinatie van dit hoge vermogen met het zeer lage gewicht maakt deze CGS tot een echte sportwagen. Dit exemplaar bezit fantastische originele details wat hem zeer begeerlijk maakt! Elke rit zal imponeren en verrassen, want het is verbluffend dat men, bijna een eeuw geleden, al in kon slagen zoveel lichtvoetigheid en rijplezier aan deze roadster mee te geven.

 

U bent aangenaam verrast? U bent van harte welkom om deze Amilcar CGS  in levende lijve te ervaren. Voor een bezichtiging verzoeken wij u vooraf een afspraak te maken met Mang Yuan. Hij is te bereiken via 030-8507500 /harm.derks@broekhuis.nl.

 

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X