Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1935
Km. Stand 1.500 km
BTW Niet verrekenbaar
Carosserietype Roadster
Kleur Battleship Grey
Interieur Black leather
Cabrioletkap N.v.t.
Motortype 1842 cc, 4-cilinder
Vermogen 56 PK
Transmissie 4 versnellingen
Brandstof Benzine

1935 Alvis SA 13/2 Firebird Special

  • Unieke sportieve uitvoering
  • Handgebouwde aluminium carrosserie by Cross & Ellis
  • Gesynchroniseerde 4 versnellingsbak
  • Voorzien van Nederlands kenteken

De Alvis Firebird is een Britse toerwagen gemaakt tussen 1935 en 1939 door Alvis Ltd in Coventry. In totaal zijn er 449 stuks Firebirds geproduceerd, deze zijn ontwikkeld op basis van de Alvis Firefly. De Firefly’s zijn in verschillende versies geproduceerd, namelijk als tweedeurs Tourer, 2 + 2 Sports Tourer, tweedeurs drophead Coupé en als vierdeurs Saloon.

Deze Firebird Special is voorzien van een 1842 cc, 4-cilinder Alvis-motor met kopkleppen en heeft een sportief opgebouwde body welke geheel in stijl is voorzien van ‘Cycle-Wings’ en ‘Brooklands Aeroscreens’. Details als de ‘Side mounted- Spare’ de ‘Leather Bonnet straps’ en de markante grote koplampen ronden het geheel af. De aluminium body is gemonteerd op een essenhouten frame. Net als bij andere Alvis-auto’s, werd de Firebird gebouwd als een rollend chassis en vervolgens naar de carrosseriebouwers Cross & Ellis gestuurd om te worden afgewerkt volgens de wens van de klant, wat deze Alvis Firebird zeker uniek maakt. De Firebird heeft een volledig gesynchroniseerde versnellingsbak met vier overbrengingen. Het chassis werd gesmeerd met smeernippels onder de motorkap. In 1939 werd de autoproductie van Alvis omgeschakeld om vliegtuigmotoren voor de Tweede Wereldoorlog te produceren. De fabriek waar deze Alvis is gebouwd werd 1940 vernietigd door een Duitse Luftwaffe-bom, gelukkig is deze prachtige roadster bewaard gebleven. U zult zich verbazen over de rijkwaliteiten van deze klassieker, het is werkelijk een belevenis om met deze Alvis onderweg te kunnen zijn en hem de sporen te geven.

U bent aangenaam verrast? U bent van harte welkom om deze pure Britse Pre-War in levende lijve te ervaren. Voor een bezichtiging verzoeken wij u vooraf een afspraak te maken met Mang Yuan. Hij is te bereiken via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl.

 

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op met Geert Jan Tax via 030-8507500 / gjt@broekhuis.nl

Bekijk andere klassieke auto’s

X