Prijs VERKOCHT 
Bouwjaar 1988
Km. Stand 124.472 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype 2+2 Coupe
Kleur Blu Chiaro Metallizato
Interieur  Crema
Motortype 4,9 liter, V12
Vermogen 340 PK / 250 KW
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

1988 FERRARI 412

  • Slechts 1 eigenaar
  • Origineel Nederlands geleverd
  • Gedistingeerde kleurcombinatie
  • Perfecte originele staat

 

Brooks Classics presenteert met trots deze Ferrari 412i, uitgevoerd in bijzonder smaakvol Blu Chiaro Metallizzato in combinatie met Crema leder en donkerblauw tapijt.Op 22 april 1988 was het feest bij Ferrari importeur Kroymans in Hilverum. De Ferrari 412i, destijds het absolute topmodel van Ferrari, een auto voor de happy few, werd afgeleverd aan de eerste eigenaar, een bekende verzamelaar van sportieve en klassieke auto’s. De 412 bleek een schot in de roos. Zelfs toen meneer op een leeftijd kwam waarop veel mensen gaan zoeken naar een kleine, praktische auto met hoge instap, bleef de Ferrari de favoriet. Kalfslederen handschoenen aan, pochet in het colbert en gasgeven zoals een gentleman betaamd, dát was het credo! Toen de eerste eigenaar overleed ging werd de gekoesterde Ferrari bijgezet in de collectie van zijn zoon, en zeer spaarzaam gebruikt. Onlangs kwam dan toch het moment dat de auto ter koop wordt aangeboden om een nieuwe liefhebbende eigenaar te vinden.

De auto wordt aangeboden in de originele staat, compleet met de GAIK platen uit 1988, de onderhoudsboeken en overige documentatie. Gelieve vooraf een afspraak te maken met Geert-Jan Tax, via geertjan.tax@broekhuis.nl of 030-8507500.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / utrecht@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X