Prijs € 49.800,-
Bouwjaar 1971
Km. Stand 72.205 km
BTW Niet verrekenbaar
Carrosserietype Limousine
Kleur Carribean Blue Metallic
Interieur Fawn Ambla
Motortype 6.75 liter V8 
Vermogen Meer dan voldoende
Transmissie Automatisch
Brandstof Benzine

1971 BENTLEY T1 | EX ‘SALON DE PARIS’ SHOW CAR

  • Zeer rijke historie met volledige documentatie
  • Voormalige showauto op de prestigieuze ‘Salon de Paris’ 1971
  • Meer dan veertig jaar in bezit van de eerste eigenaresse geweest

 

“To build a fast car, a good car, the best in its class.”

(W.O. Bentley, Founder Bentley Motors)

Bentley Motors
Geboren in 1888 als de jongste van negen broers en zussen, richtte Walter Owen Bentley – hoewel hij liever W.O. werd genoemd – op 10 juli 1919 het bedrijf op dat zijn nog steeds zijn naam draagt. Nu, ruim 100 jaar later, is zijn naam over de hele wereld bekend voor het creëren van auto’s met een ongeëvenaarde mix van prestaties, het beste vakmanschap en materialen.

Als gevolg van de ‘Great Crash’ op Wall Street van 1929 ging Bentley failliet en in 1931 werd de trotse firma Bentley overgenomen door aartsrivaal Rolls Royce. Vanaf dat moment werd Bentley het tweede merk van Rolls Royce dat de meer sportieve klant moest gaan bedienen. Op de Bentley Continental modellen na, werden er na de Tweede Wereldoorlog geen op zichzelf staande Bentleys meer ontworpen, elke automobiel was gebaseerd op een Rolls Royce met slechts enkele aanpassingen in details. In 1965 kwam de Bentley T op de markt, tegelijk met de Rolls Royce Silver Shadow. Technisch waren zij een ware revolutie binnen het conservatieve concern. De Silver Shadow saloon model 1 en 2 werden de best verkochte Rolls Royce’s ooit, met ruim 30.000 verkochte exemplaren in 12 jaar tijd. De exclusievere Bentley T1 en T2 brachten het in dezelfde tijd tot ruim 1.700 exemplaren, waardoor de Bentley als zeldzaam en  exclusief gezien mag worden ten opzichte van de Rolls Royce.

Over deze Bentley T1
Deze indrukwekkende origineel links gestuurde Bentley T1 verkeert in een authentieke, excellente originele staat. Deze specifieke T1 was één van de showauto’s op de Bentley stand tijdens de prestigieuze internationale autotentoonstelling “Salon de l’Automobile” in Parijs – in 1971.

Tot 2012 kende deze auto slechts één eigenaresse: ‘Marquesa de Vitórica (Luisa Yllera y Camino, Countess de los Moriles)’ uit Madrid, Spanje. De automobiel werd door haar besteld op 8 juni 1971 en geregistreerd op 24 september van datzelfde jaar. Na de tentoonstelling werd de Bentley in perfecte conditie gebracht en afgeleverd bij het iconische, luxe Hotel Plaza Athenée in Parijs, waar zij verbleef.

De Bentley is in de prachtige kleur Carribean Blue Metallic uitgevoerd, terwijl het interieur is voorzien van matchend ‘Mountain Blue’ tapijt en ‘Fawn Ambla’ hemelbekleding. Er is een zeer uitvoerige documentatie bij deze auto aanwezig, waaronder de “Production Line Specification Check List” van Rolls Royce Crewe; een lijvig dossier met afgevinkte controlelijsten waar elke tentoonstellingsauto op minutieuze details aan moest voldoen.

Ook zijn er veel facturen aanwezig, van de eerste aankoop bij de fabriek tot het onderhoud en reparaties door de jaren heen. Hierbij recente facturen voor onderhoud, uitgevoerd door de officiële hedendaagse Nederlandse importeur ‘Bentley Leusden’. Dit alles onderstreept op welk hoogstaand niveau het periodiek onderhoud aan deze Bentley is uitgevoerd.

Kortom, een prachtige én zeldzame Bentley T1 waar de toekomstige bezitter oprecht trots op kan zijn. In tegenstelling tot de eerste eigenaresse, de markiezin, welke zich uitsluitend door haar chauffeur liet rondrijden, kunt u zelf achter het stuurwiel van deze luxe automobiel plaatsnemen en eindeloos genieten van het comfort en de rijeigenschappen.

 

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met de unieke Bentley T1. Gelieve van tevoren een afspraak te maken met Harm Derks via harm.derks@broekhuis.nl of +31 (0) 30 850 7500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via +31 (0) 30 850 7500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X