Prijs VERKOCHT
Bouwjaar 1966
Km. Stand  51.479 km
BTW Niet Verrekenbaar
Carrosserietype Fixed Head Coupe
Kleur Sherwood Green
Interieur Green
Motortype 4.2 liter, 6 cilinder lijn
Vermogen 266 PK / 195 KW
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine

1966 JAGUAR E-TYPE, SERIES 1, 4.2 LITRE, FIXED HEAD COUPE

  • 4,2 liter uitvoering ‘Series 1’
  • Zeer recentelijk volledige restauratie
  • Sublieme technische en cosmetische staat
  • In een uiterst gedistingeerde kleurencombinatie

De Jaguar E-Type is een klassieker die nauwelijks een introductie behoeft. Het is een rijdende legende. Een icoon. Als zelfs Enzo Ferrari het ‘de mooiste auto ooit gebouwd’ noemt, dan weet men dat het goed zit. Het prestatieniveau van de E-Type is bovendien al net zo spraakmakend als het design: met zijn topsnelheid van 240 km/h was het ’s werelds snelste productieauto.

Nu precies zestig jaar geleden, werd de E-Type geintroduceerd op de Autosalon te Geneve. De auto was zo immens populair dat de fabriek de vraag niet aankon. In het eerste halfjaar ging de hele productie naar Amerika, in Europa werden slechts enkele exemplaren aan celebrities geleverd. Brooks Classics presenteert met trots deze Jaguar E-Type Coupé in de originele en beeldschone kleurcombinatie Sherwood Green met bijpassend groen lederen interieur. Dit prachtexemplaar, een ‘Fixed Head Coupé’ (kort FHC), werd in 1966 gebouwd en behoort daarmee tot de meest gezochte Serie 1 E-Types. Met de kenmerkende kappen over de koplampen en de slanke richtingaanwijzers en achterlichten heeft het immers de charme van de Series 1 maar dan wel met een aantal verfijningen zoals een 4.2 liter motor, een volledig gesynchroniseerde versnellingsbak, comfortabelere stoelen en betere remmen waardoor een optimaal rijplezier gegarandeerd is. De zeer volledige restauratie is in Nederland uitgevoerd en is recentelijk afgerond.

NADERE INFORMATIE VOLGT !

Nader kennismaken, preview

Ondanks dat het grootste deel van de restauratie is voltooid moeten er nog de laatste details aan deze icoon worden uitgevoerd, anderzijds willen wij u deze prachtige en zeldzame auto niet onthouden. Vandaar dat u van harte welkom bent om met de daarbij behorende uitleg, deze prachtige E-Type te komen bewonderen. Daarvoor gelieve van tevoren contact opnemen met Mang Yuan. Hij is te bereiken via 030-8507500. Of stuur een e-mail naar harm.derks@broekhuis.nl.

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, voornamelijk gespecialiseerd in de kleinschalige handel in Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.broekhuis.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / harm.derks@broekhuis.nl*

Bekijk andere klassieke auto’s

X